Студентският съвет при УНСС почете 24 май с празничен концерт на Пловдивския университет

В Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост, както и 300- годишнината от рождението на авторът на наугасващата в съзнанията на поколения българи книга- “История Славянобългарска “ – Паисий Хилендарски, Пловдивският университет “Паисий Хилендарски” празнува своята 60-та годишнина.

Висшето училище отпразнува юбилеят си с грандиозен концерт, почетен гост на който бе президентът на Република България – Румен Радев. Държавният глава връчи на Ректора проф. Младенов президентски плакет „Св. Св. Кирил и Методий“. Почетният знак се дава и за високите постижения на висшето училище в обучението и подготовката на поколения специалисти в разнородни научни направления, както и за неговия принос за издигане на качеството на висшето образование и науката в Република България.

На тържествената церемония присъства и представителна делегация на Националното представителство на студентските съвети, в която се включи и Студентския съвет при УНСС. По-късно през деня студентите поднесоха венци и цветя пред паметника на светите братя Кирил и Методий в знак на почит и преклонение.

Екипът на СС желае здраве, вдъхновение и неспирен успех на студентите и цялата академична общност на ПУ.

Сайтът се поддържа от администратора на Студентски съвет при УНСС