Присъствено се проведе второто издание на форума „Кариера УНСС 2021“

Студентският съвет, съвместно с Rabota.bg, отново предоставиха възможност на студентите от УНСС да се срещнат с някои от най-добрите работодатели у нас по време на втория етап на форума „Кариера УНСС 2021“. Първият етап на събитието се проведе на 20 и 21 април 2021 година онлайн в платформата MS Teams.

На 4 октомври старт на събитието дадоха председателят на Студентския съвет Ангел Стойков, ректорът на Университета за национално и световно стопанство проф. д-р Димитър Димитров, заместник-ректорът проф. д-р Цветана Стоянова, председателят на Националното представителство на Студентските съвети г-н Даниел Парушев, директорът на Междууниверситетски център за развитие на кариерата – доц. д-р Росен Кирилов и мениджърът на Rabota.bg г-жа Росица Радоева.

Председателят на Студентски съвет откри второто издание на „Кариера УНСС 2021“ като изрази радостта си от факта, че университетът отново посреща водещите работодатели присъствено във фоайето на УНСС. „Това събитие има голяма добавена стойност за студентите на УНСС. Трябва да се гордеем от факта, че нашия университет е привлекателен център за едни от най-добрите компании в България, а нашите студенти ще могат да се докоснат до тях.“

„Бизнесът се интересува от УНСС и търси неговите кадри!“ изтъкна проф. Димитров и поздрави Студентския съвет, който тази година отбелязва своята 30 годишнина, за усърдната му работа и огромния му принос за осъществяване на събитието. „Благодарение на „Кариера УНСС“ още миналата година над 1000 студенти подадоха своите CV-та и успяха да се възползват от форума.“, добави той.

Проф. Стоянова също поздрави Студентски съвет и Rabota.bg за съвместната им дейност и доброто партньорство вече пета поредна година. Пред присъстващите в залата тя изтъкна: „На първа точка стои желанието на компаниите да работят със студентите на УНСС, защото една държава не би могла да се справи без своята развита икономика.“ и подкани студентите да се възползват от прекия контакт с фирмите от българския бизнес.

Г-н Даниел Парушев адмирира организаторите на събитието за това, което са постигнали по време на криза: „Днес бизнесът е в коридорите на УНСС! Бизнесът и практиката вече са перманентни, те вървят ръка за ръка. Статистиките на НПСС показват, че дипломата от УНСС е напълно достатъчна за отлично кариерно развитие на българския пазар на труда, където липсата на квалифицирани кадри вече е факт.“

Доц. Кирилов благодари на ръководството за предоставената възможност подобни форуми да бъдат осъществявани и поздрави Студентски съвет за положените максимални усилия по организацията им. „Второто издание на „Кариера УНСС 2021“ е олицетворение на рестартът на отношенията между работодатели – студенти. След дълга пауза фирмите отново и все по-усърдно търсят връзка със своите бъдещи стажанти и служители.“ – добави той.

„Вече 5-та години организираме това събитие, съвместно със Студентски съвет. Позволяваме на всеки, който има интерес, да се включи в лекционната част, където фирмите представят стажовете и работните позиции в компаниите си. Събитието е доста мащабно на фона на пандемичната обстановка в страна. Пожелавам успех на студентите и дано успеете да се срещнете с всички HR-и, за да откриете своята първа или по-добра работа.“, завърши мениджърът на Rabota.bg Росица Радоева.


Г-н Ангел Стойков и проф. Димитър Димитров дадоха старт на събитието.
Сайтът се поддържа от администратора на Студентски съвет при УНСС