Приключи „Спортният турнир 2020г.“, посветен на 100 годишния юбилей на УНСС



С официална церемония и награждаване приключи едно от най–мащабните спортни събития на УНСС – Спортен турнир 2020г., който се проведе под патронажа на ректора проф. д-р Димитър Димитров и за осемнадесета поредна година се организира от Студентския съвет. В тазгодишното спортно издание, посветено на 100 годишния юбилей на университета, нашите студенти имаха възможността да се включат в 5 различни дисциплини- футбол, баскетбол, тенис на маса, стрийт фитнес и маратон.

На големия финал във футбола сили премериха отборите на „Четниците“ и „Bad gones”, където с резултат от 3:1 отборът на „Bad gones” стана абсолютен шампион във футболния турнир. В двубоят определящ 3-то и 4-то място се изправиха един срещу друг отборите на „Нестабилните“ и „Комплексарите“, като отборът на „Нестабилните“ надделя над своя съперник с 5:0 и зае заслужено 3-тото място.

На церемонията по награждаването присъстваха проф. д-р Цветана Стоянова зам.ректор на УНСС, Даниел Парушев председател на Националното представителство на Студентските съвети, Видин Кирков председател на Студентски съвет при Медицински университет София и гл. секретар на НПСС , Ангел Стойков председател на Студентския съвет при УНСС и Илиян Чабуклийски секретар.

На отборите от финалната тройка бяха връчени медали от председателя на НПСС Даниел Парушев. Купата на Ректора „Шампион на Футболен турнир-2020г.“ бе връчена от проф. д-р Цветана Стоянова, като отборите победители получиха и парични награди от ректора.

Като най- добър вратар беше отличен Явор Димитров от „Bad Gones“, голмайсторският приз отиде при Пламен Тодоров, който реализира 15 гола за „Bad Gones” . Най –добър състезател на турнира отиде при Илиян Николов от „Четниците“.

В Баскетболния турнир победител стана отборът на „УНСС“ последван от  отбора на „София 23“, а бронзът отиде при отборът „АДМ”.

Във финалното класиране на стрийт фитнеса първо място зае участникът Михаил Иванов с 283 т., последван от Иван Чанков с 240т. и Росен Господинов с 232т.

Най –добро представяне в Маратона направиха състезателите Трифон Илиев и Едис Ихсан, които финишираха с еднакво време 14:32:00, последвани от Стефан Куртев- 15:11:00 и Здравко Овчаров – 16:11:00

В спортния турнир по тенис на маса победител стана участникът Атанас Пищалов, последван от Пламена Стоянова и Симона Йорданова.

Над 200 студенти се включиха в тазгодишното спортно издание, а организаторите обявиха, че от неговото начало (през 2004г.) досега са участвали повече от 6000 учащи се в УНСС, което го превръща в най- мащабното университетско събитие.

Финална статистика за турнира по спортове

Сайтът се поддържа от администратора на Студентски съвет при УНСС