Приключи най-мащабното спортно събитие на УНСС за 2019

Приключи едно от най–мащабните спортни събития, организирани от Студентския съвет на УНСС – „Спортен турнир на УНСС-2019“. Събитието включваше 16-то издание на футболния турнир, като тази година, то бе обвързано с баскетболен турнир, стрийт фитнес и маратон.

След оспорвани мачове, изпълнени с много обрати и емоция, за финалния ден на турнира се класираха само четири отбора. На малкия финал се срещнаха отборите на „А отбора“ и „Пречат ми краката“, като бронзовият медал заслужи отборът на „А отбора“ с 7:3 в редовно време.

На големия финал сили премериха отборите на „Гробарите“ и „Bad gones”. Двубоят бе равностоен, което пролича и в резултата – 1:1 в редовно време. Последваха дузпи, и при тях по- съобразителни се оказаха “Bad gones”, които победиха с 3:2 и това ги направи шампиони във футболния турнир.

С официална церемония и награждаване бяха отличени участниците в „Спортен турнир – 2019“На отборите от финалната тройка бяха връчени медали от председателя на Студентския съвет Ангел Стойков. Купата на Ректора „Шампион на Футболен турнир-2019г.“ бе връчена от проф. д.ик.н. Стати Статев, като отборите победители получиха и парични награди от ректора.

Като най- добър вратар беше отличен Анри Нинов от „Bad Gones“, голмайсторският приз отиде при Мартин Йорданов, който реализира „11„ гола за „А отбора“ . Най –добър състезател на турнира отиде при Пламен Тодоров от „Bad Gones“.

В Баскетболния турнир победител стана отборът на „Фантастичната петица“, последван от  отбора на „Феноменалните“, а бронзът отиде при отборът „Sky Force”. За най –добър играч в баскетболния турнир, бе отличен Явор Кисьов от отборът на „Феноменалните“.

Във финалното класиране на стрийт фитнеса първо място зае участникът Никола Тенчев с 176т., последван от Божидар Тюрдиев с 161т. и Иван Чанков с 155т.

Най –добро представяне в Маратона направи състезателя Здравко Овчаров с време 15:53:10, последван от Пламен Георгиев- 17:13:00 и Тодор Киряков – 19:22:37.

Над 300 студенти се включиха в тазгодишното спортно издание, а организаторите обявиха, че от неговото начало (през 2004г.) досега са участвали повече от 6000 учащи се в УНСС, което го превръща в най- мащабното университетско събитие.

Сайтът се поддържа от администратора на Студентски съвет при УНСС