Да помогнем на Дани!

На 15 май (сряда) от 18.30 часа в аула „Максима“ ще започне благотворителен концерт в подкрепа на 20-годишния Даниел Маринов, който след злополука чупи седми шиен прешлен и се обездвижва. Това е поредната проява от кампанията „Аз помогнах“ на Студентския съвет при УНСС, чиято цел е да се съберат средства за лечението на Дани.

Гост-изпълнител ще бъде Криско.

В урни, разположени в центарлното фоайе на университета, студенти, преподаватели и служители могат да дарят средства или да закупят билети на стойност 5 лв. и 10 лв.

Кампанията „Аз помогнах“ започна през 2008 г., когато цялата академична общност застана зад каузата да бъде подпомогнат финансово Домът за деца, лишени от родителски грижи „Даскал Ботю“ в Калофер. Със събраните 52 хил. лв. бяха извършени ремонтни и строителни дейности и бяха закупени подаръци за децата. Голяма част от средствата бяха събрани по време на кампанията „Аз помогнах“, организирана от Студентския съвет.

През 2017 г. Студентският съвет възобнови традицията, като се включи в националната инициатива „Един за всички, всички за Криси“ и организира благотворителна вечер в подкрепа на 9-годишния Кристиян Илиев, който страдаше от рядко срещано заболяване. Тогава за по-малко от една седмица бяха събрани 6 239 лв. за неговото лечение. Година по-късно, на благотворителна вечер, организирана от Студентския съвет, бяха събрани 7 305 лв. за лечението на 21-годишния Георги Яков, който при инцидент се обездвижва от гърдите надолу.

Сайтът се поддържа от администратора на Студентски съвет при УНСС