Започна най-мащабното спортно събитие на УНСС за пролет 2019

Стартира Футболният турнир на УНСС – пролет 2019, който за седемнадесета поредна година се организира от Студентския съвет при УНСС.

Участие в турнира ще вземат близо 100 студенти, които ще изиграят мачове през следващите 2 седмици. В периода на два уикенда от месец май студенти и гости на УНСС ще имат възможност да присъстват и наблюдават спортната надпревара на игрищата на спортен комплекс „Бонсист“ в Студентски град.

Турнирът беше открит от Ангел Стойков, председател на Студентски съвет, който сподели, че основната идея на проекта е да се стимулират активните спортисти в нашия университет. Важно е да им се предостави възможост за изява, която да допринесе за засилване на общия университетски дух, изтъкна той и добави, че Студентски съвет се стреми да даде пример на другите висши училища в страната, че спортът е приоритет на образованието и трябва да се стимулира и възпитава у младите хора.

Председателят на Студентски съвет Ангел Стойков открива турнира
Тегленето на жребия

Тазгодишното издание на турнира ще се обвърже с благотворителна кампания „Аз помогнах!“, целяща да подпомогне на 20-годишния Даниел Маринов, който след злополука чупи седми шиен прешлен и се обездвижва.

Благотворителната кампания ще завърши с благотворителен концерт на 15 май в аула „Максима” на университета. Всеки, който иска да помогне на Дани, може да го направи по време на двубоите от Футболния турнир, където ще бъде поставена дарителска кутия за събиране на средства.

Сайтът се поддържа от администратора на Студентски съвет при УНСС