БЪЛГАРИЯ Е ДОМАКИН НА БОРДА НА ЕВРОПЕЙСКИЯ СТУДЕНТСКИ СЪЮЗ

Националното представителство на студентските съвети в Република България и Студентският съвет при УНСС имат удоволствието да ви съобщят, че на 07.05.2019 г. (вторник) от 10:00 ч. в Аулата на Софийски университет „Св.Климент Охридски“ ще се проведе церемонията по откриването на най-голямото студентско събитие в Европа – среща на борда на Европейския студентски съюз.

Европейският студентски съюз (ESU) е обединяваща организация на 45 национални студентски съвета от 39 страни. Съюзите са отворени за всички студенти в съответната държава, независимо от политическото убеждение, религия, етнически или културен произход, сексуална ориентация или социално положение. Членовете на ESU са автономни, представителни и действат в съответствие с демократичните принципи.

Националното представителство на студентските съвети (НПСС) ще бъде домакин на събитието, което ще се проведе между 6. и 12. май 2019 г. в гр. София. Българската делегация успя да спечели доверието на представителите на студентите от цяла Европа и беше единодушно избрана да бъде домакин на седемдесет и шестата среща на борда на Европейския студентски съюз. Събитието се осъществява с подкрепата на Министерство на образованието и науката, Национален студентски дом,  Университет за национално и световно стопанство, Софийски университет „Св. Климент Охридски“, Съвет на ректорите и Столична община.

Официални гости ще бъдат г-н Бойко Борисов – министър-председател на Република България, г-н Красимир Вълчев – министър на образованието и науката, , проф. Любен Тотев – председател на Съвета на ректорите на висшите училища, г-н Георг Георгиев – заместник-министър на външните работи, г-н Николай Павлов – заместник-министър на младежта и спорта, проф. дин Сергей Игнатов – Ректор на Европейския университет за хуманитарни науки, бивш министър на образованието, младежта и науката, д-р Пламен Русев – създател на „WEBIT“, проф. дфн. Анастас Герджиков – Ректор на Софийски университет „Св.Климент Охридски“ и други.

Сайтът се поддържа от администратора на Студентски съвет при УНСС