Студенти от УНСС спечелиха бронз на Зимен университет 2019

За единадесета поредна година студенти от УНСС  взеха участие в Националните зимни студентски игри „Зимен университет“  2019, организиран от Националното представителство на студентските съвети (НПСС) и Асоциация за университетски спорт „Академик“ (АУС) . В единадесетото издание на събитието се включиха над 300 студента от висшите училища в България.

По време на откриването на Зимен университет 2019

Студентите от УНСС се включиха в надпреварата за отличията в 6 вида дисциплини- Ски бягане, Ски алпийски дисциплини, Ски рали, Снежна щафета, Бърза шейна и Сноуборд. Голям успех постигна отборът в дисциплина Бърза шейна, където представителите от УНСС – Илиян Чабуклийски и Анета Христова донесоха бронзов медал за УНСС. Участие взеха всички 18 представители от УНСС.

В рамките на проекта организаторите проведоха и три академични лекции-обучения, насочени към повишаване на компетенциите на студентите. В първия ден гост- лектор бе д-р Атанас Скатов, височинен алпинист, мотивационен лектор, продуцент на филми и автор на книги, свързани с неговите експедиции, който за по-малко от 6 години успява да изкачи 7 върха и да стане първият българин успял да изкачи Седемте континентални първенци. Той говори за това как всеки човек може да сбъдне мечтата си стига да вярва в нея. Във втория ден студентите се запознаха с “Програми за подкрепа на предприемачеството в България и ЕС. Как да стана предприемач“ , който гост- лектор бе г-н Пламен Мавров, председател на УС на Българска мениджмънт асоциация. В последния ден от събитието г-н Петьо Кънев, изпълнителен директор на Център за развитие на човешките ресурси (ЦРЧР), говори за програма Еразъм +. Той отбеляза, че над 39 милиона  евро ще бъдат отпуснати по програма Еразъм+ за проекти, както и други съпътстващи дейности през 2019г.

По време на лекциите
Делегацията на Студентския съвет при УНСС

Зимен университет цели изграждането на активен диалог между студентските общности на висшите училища, посредством участието им в обучения, семинари, спортни и културни събития, обединявайки ги да работят заедно за развитието на масовия студентски спорт, образованието и междукултурните ценности.

Сайтът се поддържа от администратора на Студентски съвет при УНСС