Студентският съвет съвместно с НПСС проведе в MS Teams онлайн обучение на тема „Младите хора и пътната безопасност“

„За мен е особено удоволствие да открия поредния уебинар, който се организира от Студентския съвет. Поздравления за това, че сте единственият Студентски съвет в страната, който независимо от извънредната обстановка успява да провежда събития, възползвайки се от съвремените технически и комуникационни възможности. Приветствам идеята ви да засегнете точно тази проблематика и ще се радвам да чуя какво ще кажат вашите гости.“ С тези думи зам.-ректорът по институционално и бизнес сътрудничество и студентски политики доц. д-р Цветана Стоянова откри второто поред онлайн обучение.

Картинката не може да има празен alt атрибут; името на файла е -снимка-33-e1588096908632-873x1024.png
Доцент Цветана Стоянова

Председателят на Националното представителство на студентските съвети (НПСС) Даниел Парушев призова участниците да бъдат активни в дискусията. Той подчерта, че идеята за съвместната работа на Студентския съвет с НПСС като организация, представляваща над 200 хиляди студенти, е да се достигне до повече млади хора. „Надявам се, че тази дискусия ще накара младите хора да бъдат по-отговорни и внимателни на пътя“, посочи той.

Картинката не може да има празен alt атрибут; името на файла е 95030722_515737972426951_4473101992314535936_n-1024x576.png
Ангел Стойков и Даниел Парушев

Председателят на Студентския съвет (СС) Ангел Стойков благодари на НПСС за добрата комуникация и подкрепата. „Имам удоволствието да ви представя г-н Настанимир Ананиев, експерт по пътната безопасност, и г-н Владимир Тодоров, председател на УС на Българската асоциация на пострадалите от катастрофи, които ще засегнат актуалната тема за младите хора и пътната безопасност. Като всекидневни участници в движението по пътищата ние трябва да бъдем изключително внимателни и отговорни не само към самите нас, но и към другите участници в движението“, заяви Ангел Стойков.

Г-н Ананиев представи пред студентите статистика за тежките пътно-транспортни произшествия, за ранените и загиналите в тях през периода 2011 – 2019 г.

Г-н Тодоров обърна внимание върху шофирането на младите хора под въздействието на алкохол и наркотични средства и личната отговорност, която носят, и апелира към всички да бъдат отговорни.

В края на уебинара студентите зададоха въпроси и дискутираха по темите: „Мобилните телефони – основен фактор при възникването на пътно-транспортни произшествия“; „Състоянието на пътната маркировка и мерките за пътна безопасност“; „Ефективни ли са камерите по пътищата и ще помогнат ли нарушителите да намалеят“; „Как ще се подобри контролът за превенция за употреба на наркотични средства“ и др.

По време на дискусията

Отговорите на тези и още въпроси, както и целия уебинар можете да видите във видеото.

Среща – дискусия на тема: „Младите хора и пътната безопасност“

Публикувахте от Национално представителство на студентските съвети в Вторник, 28 април 2020 г.

Сайтът се поддържа от администратора на Студентски съвет при УНСС