Студентите на УНСС с призив до министър-председателя: Изпълнете ангажиментите си към студентската общност и възобновете строежа на “Нов учебен корпус“

Студентски съвет при УНСС се обърна към министър-председателя за съдействие и подкрепа за завършването на проект „Нов учебен корпус на УНСС“. В момента, поради недостиг на аудитории, лекциите на потоци от 200 студенти се провеждат в зали за 80 студенти. Учебният процес започва в 7.15 часа и приключва в 21 часа, а част от учебните занятия са в Института за следдипломна квалификация, който е на 1,5 км от УНСС и където залите не са пригодени за обучението на голям брой студенти. Всичко това води до затруднения в учебния процес и изключително негативни настроения сред студентите..

  Студентски съвет настоява за вземане на спешни мерки от страна Министър-председателя на Република България, Министъра на финансите, Министъра на образованието и Министъра на регионалното развитие и благоустройството и в най – кратки срокове да се възобновят строителните дейности.

Видео репортажи:

Сайтът се поддържа от администратора на Студентски съвет при УНСС