Публична лекция на тема „Практики при придобиване на компании според английското право“

В малка конферентна зала на университета се проведе деветото по ред обучение от поредицата „Trainings UNWE” организирано от Студентския съвет на УНСС, като негов гост-лектор бе г-н Румен Чолаков, председател на клуба на младите българи в чужбина „Милениум клуб“.

     „Позволете ми да приветствам с добре дошъл г-н Румен Чолаков, който завършва в Кембридж и след това получава правното си образование в  University of Law и Kaplan Law School, той е тук за да ви представи и разкаже за практиките при придобиване на компании според английското право“, каза председателят на Студентския съвет Ангел Стойков (на снимката долу).

Румен Чолаков е ученик от Американския колеж в София, печели конкурса на Българска асоциация по четене за следване във Великобритания и получава пълна стипендия да учи Международна бакалавърска диплома в училището Уитгифт в Лондон, където завършва първи във випуска. Първата си специалност, по история, получава в Тринити Колидж, Кеймбридж, където следва с почетна стипендия на европейския фонд завършва 17-ти във випуска.

Румен Чолаков

Председателят на Милениум клуб представи пред студентите презентация на тема: „Практики за придобиване на компании според английското право“, като очерта основните моменти при покупко-продажба на компании, акции и облигации. Разказа за метода “Leveraged Buyout”,  чрез който се закупуват компании чрез кредитиране. Г-н Чолаков представи темата не само от юридическа гледна точка, а и от финансова, той посочи, че голяма част от корпоративното право изисква големи познания, както в правото, така и в сферата на икономиката и финансите.

   По време на лекцията студентите дискутираха въпроси свързани с последиците от „ Брекзит“ върху продажбите на компании и акции във Великобритания, както и създаването на български суверенен фонд. Целта на обучението бе студентите да разберат за методологията и принципите, по които се структурират сделки за придобиване на компании според английското право.

В малка конферентна зала

Сайтът се поддържа от администратора на Студентски съвет при УНСС