Студентският съвет отдаде почит на загиналите за свободата на България

За пета поредна година Студентският съвет, съвместно с Националното представителство на студентските съвети, отбеляза 3 март – националния празник на Република България, с празничен поход до връх Шипка.

За да почетат паметта на загиналите за свобода опълченци, студентите, взели участие в инициативата, поднесоха венци и цветя пред Паметника на свободата.

“Щастлив съм, че за пета поредна година делегация на СС участва в похода до връх Шипка, за да поднесем венци и цветя на паметника на Свободата. Радостен съм, че такива инициативи стават традиционни, защото българите трябва да помним и почитаме славната ди история.” – сподели пред делегацията г-н Стойков – председател на Студентския съвет.

Днес се навършват 144 години от подписването на Санстефанският мирен договор, който слага край на Руско-турската война и началото на Трета българска държава. Тази дата поражда в нас вдъхновение, преклонение и чувство за национална гордост. Това е ден за размисъл, който ни призовава да бъдем единни и достойни, да помним националните си идеали и да пазим историческата си памет!

Сайтът се поддържа от администратора на Студентски съвет при УНСС