Два златни и един сребърен медал за УНСС на 21-вото издание на „Летен Университет“

Тазгодишното 21-во издание на Националните летни студентски игри – „Летен университет“, организирани от Националното представителство на студентските съвети в Република България, се проведе при рекорден брой участници – над 600 студенти от 40 университета в страната. Студентите имаха възможността да се включат в  програмата на събитията в периода 27 август – 03 септември 2023 година в град Китен. Тази година УНСС изпъкна пред другите университети и с най-многобройна делегация от 70 студенти, което е и рекорден брой за делегация участвала в Летен университет от създаването му.

Студенти от делегацията на УНСС успяха да завоюват два златни и един сребърен медал за УНСС по време на тазгодишното издание на Летен университет, съответно в турнира по баскетбол и шахмат и турнира по стрийт фитнес. Студентите на УНСС се включиха активно в надпреварата и по другите дисциплини: футбол, плажен волейбол, плажен тенис, плуване, водна топка, плажна лекоатлетическа щафета, дърпане на въже и плажна щафета.

Организаторите от НПСС се бяха погрижили програмата на събитието да бъде богата и интересна за всички присъстващи, като освен да се включат в спортните инициативи колегите ни имаха възможността и да присъстват на културни мероприятия, разнообразни лекции, обучения и семинари, част от които лекции на тема: „Какви са възможностите за развитие в най-голямата Retail банка в България – стажантска програма на Банка ДСК и кариерни възможности“, „Стажантска програма и Кариерно развитие на БДСК. Съвети за успешна автобиография и мотивационно писмо“, „Подготовка за реакция при бедствия и първа помощ“. Студентите имаха възможността да присъстват и на обучение от изключителна важност за тяхната безопасност, проведено от инж. Слави Пачалов – „„Стимулационен практикум“ – пожар, земетресение, инцидент с ел. ток в общежитие, ПТП, гръмотевична буря, инцидент на спортна площадка, инцидент в аудитория, инцидент в дискотека“.

“Летен университет” е социален проект на Националното представителство на студентските съвети, стартиращ през 2002 година, който вече двадесет и една години успява да сплоти студентската общност в България, обединявайки я  да работи заедно за развитието на масовия студентски спорт, образованието и междукултурните ценности.

Сайтът се поддържа от администратора на Студентски съвет при УНСС