Проведе се Спортният турнир на УНСС 2024

С официална церемония, на която бяха наградени победителите, приключи поредното успешно издание на спортната инициатива, организирана от Студентския съвет при УНСС. Събитието бе отбелязано с голям интерес и участие от страна на студентската общност. Тазгодишното издание на „Спортен турнир на УНСС“ се прослави с изключителен интерес сред студентската общност. Над 450 студенти се съзтезаваха помежду си в рамките на една седмица и седем категории спорт.

Председателят на Студентски съвет при УНСС, г-н Илиян Чабуклийски, откри официалната част на церемонията за закриване на турнира, като сподели пред присъстващите: „Спортът е изключително важен за нас, студентите, и аз съм горд да виждам ангажимента и страстта, с която всеки от вас участва в проведените състезания. Щастлив съм, че интересът към Спортния турнир на УНСС не стихва и за поредна година студентите на УНСС показаха, че са не само знаещи млади хора, но и активни спортисти.“. В приведствието си г-н Чабуклийски не пропусна и да благодари на партньорите, които допринесоха за цялостното провеждане на събитието и утвърждаването му сред студентското общество – катедра „Физическо възпитание и спорт“, представлявана от ръководителя на катедрата – доц. д-р Иван Стоилов и Националното представителство на Студентските съвети в Република България, представлявано от председателя на организацията – г-н Ангел Стойков. Председателят на Студентския съвет им поднесе почетни плакети „За утвърждаването и развитието на Спортен турнир на УНСС“.

Чрез приветствието на ректора на УНСС, проф. д-р Димитър Димитров, подчерта важността на спорта за развитието на студентската общност и насърчи студентите да продължават да се ангажират активно в спортните дейности: „Спортът не само помага на физическото ни здраве, но и ни засилва като общност. Благодаря на всички студенти, които взеха участие и показаха високи спортни постижения.“

Доц. Иван Стоилов изрази своята подкрепа за спортните усилия на студентите и ги поздрави за постигнатите успехи: „Спортът е част от нашия живот и е важно да го практикуваме редовно. Поздравявам всички студенти за страхотните им резултати и ангажимента им към спорта.“

Г-н Ангел Стойков изрази своята радост от активното участие на студентите в спортните състезания: „Студентите са бъдещето на нашата страна и аз съм впечатлен от тяхната страст и усърдие в спорта. Нека продължаваме да ги подкрепяме и мотивираме. Адмирации към Студентски съвет при УНСС за това, че събитието „Спортен турнир на УНСС“  се утвърди като традиционно събитие в Университета за национално и световно стопанство.“

Награждаването на отличилите се студенти започна с призовите места в плуването. Инес Велинова се нареди на първо място сред жените, а Светлин Манолов – сред мъжете. На второ място при жените бе Йоана Петракиева, а при мъжете – Христо Тухчиев. Елена Огнянова и Александър Радованов се класираха на трето място сред жените и сред мъжете.

Победителите в тенис на маса са при жените е Мария Минева, на второ място се класира Лили Къндева, а на трето Ния Тодорова.

Победител в турнира по тенис на маса при мъжете е Ангел Рударски. На второ място се класира Алекс Кабрера, а на трето Тасин Къшев.

В категорията „фитнес“, Светлозара Господинова се изкачи на първо място сред жените, докато на второ и трето място се наредиха Илиана Балиова и Александра Господинова. Сред мъжете, Николай Рълев спечели първото място, второ и трето място завоюваха Алекс Стойчев и Йоан Кепев.

В шахмата, призовото място зае Кристиан Славейков, последван от Иван Йорданов  и Антон Славейков.

Завидни умения в спортното катерене показаха Йоана Бояджиева и Калин Стоилов, които се класираха на първо място в категории „жени“ и „мъже“, като на второ и трето място при жените се наредиха Теодора Ценова и Ернестина Симеонова, а при мъжете – Николай Иванов и Алекс Стойчев.

Награждаването на победителите в баскетбола отсъди за първенци в категория „жени“ отборът на „Манячките“ и второто място на отбора на „Ангелите на Меди“.

В мъжката категория на върха на подиума се изкачиха „Цеци и компания“. На второ и трето място се наредиха „Продажниците“ и „Дерманските тарикати“.

В този спорт бяха отличени и две индивидуални награди. За „най-полезен играч“ на турнира при жените – Патриция Балова и „най-полезен играч“ на турнира при мъжете – Николай Нинов.

Купата от футболната надпревара грабна отборът на „Комплексарите“, който на големия финал премери сили с „Четниците“, оставяйки за тях среброто. Третото място бе отсъдено на отбора на „Едни студенти“.

Призовите индивидуални награди във футбола получиха: Ники Стефанов от отбор „Четниците“ – „Най-добър вратар“ и Николай Колев от отбор „Едни студенти“, който впечатли зрителите на турнира с 8 попадения – „Голмайстор на турнира“.

Сайтът се поддържа от администратора на Студентски съвет при УНСС