Студентски съвет при УНСС организира Благотворителен пролетен бал, чрез който успя да събере и дари 9000,00 лв на фондация „Искам бебе“

На 15 май, в хотел „Вега“, се проведе първият в историята на Студентски съвет при УНСС Благотворителен пролетен бал. Събраните средства от и по време на събитието бяха дарени на фондацията за двойки с репродуктивни проблеми – „Искам бебе“. Събитието докосна сърцата на присъстващите студенти и официални гости, благодарение на които организацията успя да събере и дари на фондацията 9000,00 лв.

На събитието присъстваха редица официални гости, част от които: проф. д-р Цветана Стоянова, заместник-ректор по институционално и бизнес сътрудничество и студентски политики на УНСС, проф. д-р Даниела Фесчиян, ръководител на катедра  “Счетоводство и анализ” и председател на Контролния съвет на УНСС, проф. д-р Надя Миронова, ръководител катедра „Управление“, проф. д-р Нончо Димитров, ръководител катедра „Национална и регионална сигурност“, доц. д-р Драгомир Стефанов, заместник-кмет на район „Студентски“, Ангел Стойков, председател на Националното представителство на Студентските съвети в Република България, Даниел Парушев, почетен председател на Националното представителство на Студентските съвети в Република България и Мария Янева, председателят на фондация „Искам бебе“. Г-н Илиян Чабуклийски, председател на Студентски съвет при УНСС, откри събитието с приветствие към всички присъстващи: „Радвам се, че сме се събрали тук тази вечер, обединени от една благородна кауза – да подкрепим фондация „Искам бебе“ и двойките с репродуктивни проблеми. Нашият Студентски съвет е горд да бъде организатор на това събитие, което символизира надеждата, солидарността и безусловната любов. Вярваме, че всяко дете заслужава шанс за живот, а всяко семейство – възможността да изпита радостта от родителството. Благодарим на всички вас за присъствието и щедростта. Вашата подкрепа е безценна и всяка дарена сума ще помогне на фондация „Искам бебе“ да сбъдне мечтите на много двойки, които се борят за своето щастие.“. Той също отбеляза, че това издание на Благотворителния пролетен бал е първото в историята на Студентския съвет: „Надявам се това събитие да се превърне в традиционно за Студентският съвет и всяка година чрез него да имаме възможност да подаряваме усмивки на нуждаещи се хора и фондации.“.

Проф. Цветана Стоянова също изрази своята подкрепа и възхищение: „За мен е чест да присъствам на това страхотно събитие, организирано от Студентски съвет при УНСС. Вашият ангажимент и усилия в подкрепа на фондация „Искам бебе“ са пример за истинска хуманност и солидарност. Сигурна съм, че с общи усилия можем да допринесем за сбъдването на мечтите на много семейства, които копнеят за своето дете. Нека този бал бъде началото на една традиция, която ще носи надежда и радост на мнозина. Благодаря ви за поканата и за възможността да споделя този прекрасен момент с вас.“

„Присъствието ми на днешното събитие е истинско удоволствие и чест. Студентски съвет при УНСС е доказал, че когато се обединят млади хора с големи сърца, се раждат значими каузи като тази в подкрепа на фондация „Искам бебе“.Това събитие не е просто бал, а символ на надеждата и съпричастността, които всички ние можем да предложим на семействата, които мечтаят за своето дете. Вярвам, че с вашата енергия и ангажираност ще продължите да правите добро и да вдъхновявате околните. Поздравявам ви за тази инициатива и съм сигурен, че тя ще има дълготраен положителен ефект.“ – сподели пред присъстващите г-н Ангел Стойков.

Доц. Драгомир Стефанов също сподели своето вълнение и подкрепа: „Изключително съм впечатлен от усилията на Студентския съвет да организира Благотворителен пролетен бал в подкрепа на фондация „Искам бебе“. Това събитие е ярък пример за това как младите хора могат да се обединят и да направят значима разлика в обществото. Виждам тук много енергия, съпричастност и желание за промяна, които ме карат да вярвам в светлото бъдеще на нашето общество. Подобни инициативи са от съществено значение за подкрепата на семейства, които се борят за мечтата си да имат дете. Благодаря на всички вас за отдадеността и ангажираността. Нека тази вечер бъде начало на една прекрасна традиция, изпълнена с надежда и съпричастност.“

Г-жа Янева разкри пред присъстващите многопластовата история на фондацията и благодари на организаторите за избора на кауза за събитието в лицето на фондация „Искам бебе“: „Фондация „Искам бебе“ същестува от 2007-ма година насам, като нашата цел е да помогнем на всяка двойка с репродуктивни проблеми в България да успее да сбъдне мечтата си. Благодаря ви както от името на фондацията, така и от името на всяка, свързала се с нас двойка, че избрахте да подкрепите именно нашата кауза. Докато има и една двойка в България, която иска да има дете, но не може, ние няма да спрем да се борим за каузата!“.

Присъстващите на събитието имаха възможността да даряват средства през цялата вечер, като в замяна на тях им бяха раздавани билети за участие в томбола. Наградите от томболата бяха осигурени от: УНСС, Студентски съвет при УНСС, НПСС, Банка „ДСК“ “Deloitte” и “InstaTour” и Пощенска банка.

След като наградите от томболата бяха изтеглени и раздадени, председателят на Студентския съвет – г-н Илиян Чабуклийски и Студентският сенат обявиха пред присъстващите сумата, която бе събрана в помощ на фондацията: „Уважаеми гости, щастлив съм да ви споделя, че благодарение на всички вас, тази вечер успяхме да подпомогнем фондация „Искам бебе“ с 9000,00 лв. Сума, която вярвам, че ще помогне да върнем усмивките и дарим щастие в живота на поне една двойка с репродуктивни проблеми.“ – сподели г-н Чабуклийски.

Сайтът се поддържа от администратора на Студентски съвет при УНСС