Студентският съвет при УНСС почете 24 май, поднасяйки венци и цветя пред паметника на Св. Св. Кирил и Методий

Студентският съвет при УНСС, съвсместно с представители на Националното представителство на Студентските съвети в Република България, почетоха празника на българската азбука, просвета и култура, поднасяйки венци и цветя пред паметника на Св. Св. Кирил и Методий.

Студентите взеха участие в празничното шествие на Президента на Репубика България – Румен Радев. Шествието тръгна от Археологическия музей към Националната библиотека „Св.Св. Кирил и Методий“, където бе отслужен тържествен водосвет и бяха изнесени приветствени слова.

„На този светъл празник за всички българи се покланяме пред делото на светите брята Кирил и Методий. От нас зависи да пазим културното богатство, което ни е завещано, да го градим и развиваме.“ – сподели председателят на Студентски съвет при УНСС – г-н Илиян Чабуклийски към делегацията на УНСС и НПСС.

24 май е един от най-светлите български, национални празници. На тази дата честваме Деня на славянската просвета и култура. Това е празникът, който се чества от най-дълго време в близката ни история.

Сайтът се поддържа от администратора на Студентски съвет при УНСС