Студентският съвет при УНСС проведе своята трета редовна сесия за мандат 2023-2025 година

На 11-ти октомври 2023г, Студентският съвет при УНСС проведе своята трета редовна сесия за мандат 2023-2025 година. На нея ръководството на Съвета представи отчет за изминалия период 17 май – 11 октомври, обсъдени бяха предстоящите за организацията събития и инициативи, както и актуалната обстановка в университета.

Проф. д-р Димитър Димитров приветства присъстващите и подчерта: „Сътрудничеството със Студентски съвет е много важно за нас, защото вие сте представители на нашите студенти. Добрата комуникация между нас допринася за разрешаването на важни за студентите проблеми. Много от нашите успехи са резултат от взаимни усилия и труд. Вие знаете, че в УНСС председателят на Студентския съвет е член на Ректорския съвет. Това показва нашето отношение към студентите и готовността ни да работим заедно“.

Председателят на Студентския съвет – Илиян Чабуклийски благодари на ректора за подкрепата и доброто партньорство  и допълни: „Изключително важно е, че имаме подкрепата на ръководството на УНСС, за да може да надграждаме постигнатото до момента и когато възникне някакъв проблем да търсим решения заедно“.

След приветствието на проф. Димитров председателят и сенатът на организацията представиха пред присъстващите изминалите и предстоящите събития, в които членовете ще имат възможност да се включат. По време на представянето на отчета на организацията за изминалия период, председателят – Илиян Чабуклийски сподели пред студентите, че след разговори между Студентски съвет и ректорското ръководство размерът на студентските стипендии е увеличен, в сила от тази учебна година: „ Щастлив съм, че по инициатива на Студентски съвет, съвместно с ректорското ръководство взехме това така важно за студентите на УНСС решение. Увеличението на размера на стипендиите, вярвам, ще мотивира нашите колеги да продължават да влагат все повече усилия в наука и образование.“. Тази година възможност за получаване на стипендия ще получат над 2500 студенти.

Следващата точка от дневния ред бе свързана с обсъждане на актуалната обстановка в УНСС и в Студентски град. Споделени бяха мнения и препоръки от членовете на Студентски съвет в полза на студентската общност на университета.

Сайтът се поддържа от администратора на Студентски съвет при УНСС