Президентът на Алумни клуба и Студентски съвет при УНСС са носители на наградата „Стилиян Чилингиров“ за 2022 година

Ангел Стойков и Христиан Даскалов (от ляво надясно)

Едни от петимата носители на институционална награда „Стилиян Чилингиров“ за 2022 г., за принос в развитието на Националния студентски дом, са Студентски съвет при УНСС и нейният председател за периода, a сега президент на Алумни клубa към Студентския съвет – г-н Ангел Стойков. Отличието е връчено по повод  на направеното в края на 2021 г. дарение за създаване на Споделено учебно пространство – „Свободен университет“ в сградата на НСД, и по повод на последвалата го инициатива за разпространение на изданието „Домът и Университетът. Споделени истории от Царство България“ в академичната библиотечна мрежа в страната.

 

„Изключителна чест и удоволствие е за мен да бъда отличен с тази награда. Щастлив съм, че Студентския съвет имаше възможност да бъде съпричастен с инициативата на г-н Даскалов и Националният студентски дом. Дано това споделено пространство, което те успяха да реализират бъде в полза на студентската общност и дано с нашите действия дадем добър пример за останалите.“ коментира Ангел Стойков.

Отличието „Стилиян Чилингиров“ се връчва от 2018-а година насам, по инициатива на директора на Националния студентски дом (НСД) – д-р Христиан Даскалов, на личности и организации, подкрепили НСД. То символизира признание и благодарност за добрите партньорски взаимоотношения, които НСД развива с представителите на широкото гражданство, на академичната, културна, на медийната и бизнес общности в страната.

Сайтът се поддържа от администратора на Студентски съвет при УНСС