Кариера УНСС 2023 срещна студентите с работодатели от водещи български и международни фирми

Голям кариерен форум се организира в УНСС, който даде възможност на студентите да се запознаят с условията за работа във водещи компании. Кариера УНСС 2023 се организира за VIII път от Студентския съвет при УНСС и Междууниверситетския център за кариерно развитие, съвместно с платформата за обяви за работа Rabota.bg, част от Investor Media Group.

Това пролетно издание събра 32 водещи компании на българския и международен пазар, които разположиха своите щандове във фоайето на УНСС. Студентите и учениците, които гостуваха на събитието, имаха възможност да се срещнат с представители на компаниите, да проведат разговор, кратко интервю със специалистите по подбор на персонала и да получи предложение за работа или за стаж.

На откриването присъстваха: Атанас Димитров, директор на Междууниверситетския център за развитие на кариерата, Сабина Бодурова от Rabota.bg, проф. д-р Матилда Александрова, зам.-ректор по учебната дейност, Илиян Чабуклийски, председател на Студентския съвет, Даниел Парушев, председател на НПСС, доц. д-р инж. Лиляна Вълчева, председател на Съвета на настоятелите на УНСС

Новоизбраният председател на Студентския съвет Илиян Чабуклийски тържествено откри Кариера УНСС 2023 с думите: „Радостен съм, че днес бизнесът е в коридорите на нашия университет, че нашият университет е притегателен център за едни от най-големите компании и студентите ще могат да намерят място за стаж или работа в тях“.
„Мисията на нашия университет е да работи последователно и целенасочено за практическата ориентация на студентите, да подготвя кадри за една съвременна работна среда“, каза проф. д-р Матилда Александрова, зам.-ректор по учебната дейност и приветства организаторите от името на ректора на УНСС проф. д-р Димитър Димитров.

„Това, което дава УНСС е залог да бъдете успешни. Този форум вече се утвърди и всеки следващ път се надграждат нови и нови неща, изключително важни за студентите и за бизнеса. Бизнесът търси нашите студенти и нашите студенти успешно намират своето място на пазара на труда“, каза Атанас Димитров, директор на Междууниверситетския център за развитие на кариерата.
Даниел Парушев, председател на Националното представителство на студентските съвети, акцентира върху уникалността на форума. „Няма друг университет в страната, който може да събере толкова много млади хора на едно място заедно с бизнеса два пъти в годината. Това означава, че бизнесът търси и има нужда именно от студентите на УНСС и че дипломата от УНСС е добър атестат за добре позициониран човек на пазара на труда. Този форум прави така, че колегите да останат в страната, защото тук са най-големите международни компании в страната и най-големите български компании, в които те могат да започнат работа“, каза той.
„Вие се намирате в уникален университет, защото може да започнете работа преди да сте завършили, защото подготовката през I и II курс е доста сериозна и дава такава възможност“, каза доц. д-р инж. Лиляна Вълчева, председател на Съвета на настоятелите на УНСС.
Сабина Бодурова от Rabota.bg благодари за сътрудничеството, от което се раждат много добри резултати – много млади хора да намерят своята реализация. Тя разясни и правилата на играта, която за първи път е разработена именно за форума и печелившите ще получат награди – почивка в Банско за двама и 19 карти за фитнес за по един месец.
Председателят на Студентския съвет Илиян Чабуклийски връчи почетни грамоти за „значим принос за утвърждаването и развитието на събитието „Кариера УНСС“ на Анета Христова, като член на Студентски съвет участвала активно в организацията на всички издания на „Кариера УНСС“ и на Сабина Бодурова от Rabota.bg.

Студентите разгледаха щандовете на различните компании, осъществиха връзка с представителите на бизнеса и имаха възможност да подадат своите CV-та в избраните от тях компании.  

Сайтът се поддържа от администратора на Студентски съвет при УНСС