Възпитаник на УНСС е носител на националния приз “Студент на годината” в категорията “Стопански науки”

На официална церемония в аулата на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ бяха наградени най-успешните студенти в България в ХIV-тото издание на Националния приз „Студент на годината“ за 2020 г., организирано от Националното представителство на студентските съвети (НПСС) под патронажа на министъра на образованието и науката г-н Красимир Вълчев.

Александър Димитров, студент от катедра „МИО и бизнес“, победи в категорията „Стопански науки“. Наградата му бе връчена от доц. д-р инж. Лиляна Вълчева, председател на Националния браншов синдикат „Висше образование и наука”- КНСБ и председател на Съвета на настоятелите на УНСС (на снимката долу). Александър Димитров е участвал в седем международни конференции във Виена, Атина, Ниш, Крушево и др. Той печели второ място в международната научна конференция „Членството на България в ЕС“. Победителят в категория „Стопански науки“ може да се похвали, че свободно владее пет езика – английски, френски, испански, португалски и румънски.

В конкурса бяха номинирани Христина Георгиева от УНСС в категория „Докторант“, Никол Андонова, специалност „Международни отношения“ в УНСС, в категория „Спорт“, Симона Митева, специалност „Енергиен бизнес“ в УНСС, в категория „Чуждестранен студент“ и Иван Маринов, специалност „Енергиен бизнес“ в УНСС, в категория „Технически науки“.

Наградата на Христина Георгиева (вляво) беше връчена от акад. Юлиан Ревалски, председател на БАН.
Наградата на Никол Андонова (вляво) бе връчена от г-н Николай Павлов, зам.-министър на младежта и спорта.

***

Националният приз „Студент на годината“ се учредява в началото на 2006 г. по инициатива на делегатите в Общото събрание на Националното представителство на студентските съвети в Република България.Конкурсът има мисията да популяризира постиженията на българските студенти пред българската общественост, удостоявайки студенти от всички области на висшето образование.Жури в състав от водещи експерти от всички области на образованието определя победителите в 14 категории, които имат доказани постижения в научната, културната, спортната и други дейности, свързани с образователния процес на национално и международно ниво.

Сайтът се поддържа от администратора на Студентски съвет при УНСС