Съветът на настоятелите и ректорското ръководство се срещнаха със Студентския сенат

В УНСС се проведе среща на Съвета на настоятелите и ректорското ръководство със Студентския сенат.

В срещата участваха ректорът на УНСС проф. д-р Димитър Димитров, проф. д-р Цветана Стоянова, зам.-ректор по институционално и бизнес сътрудничество и студентски политики, Гергана Кирилова, директор на дирекция „Кабинет на ректора“, доц. д-р инж. Лиляна Вълчева, председател на Съвета на настоятелите на УНСС и председател на синдикат „Висше образование и наука“ към КНСБ, Мартин Петков, организационен секретар и Йовко Атанасов, член на Съвета. Студентският сенат беше представен от Илиян Чабуклийски, председател на Студентския съвет при УНСС, Калоян Стефанов, секретар на Студентския съвет и Александър Чанков, Габриела Методиева, Даниел Желязков, членове на Студентския сенат.

Ректорът проф. д-р Димитър Димитров поздрави присъстващите и подчерта: „Приветствам това, че се събираме на тази среща в началото на учебната година. Предстои ни много работа – заседание на Академичния съвет, на което ще приемем бюджета на университета, след това Общо събрание, имаме и съвместни инициативи със Студентски съвет и дейности по кандидатстудентската кампания, добре е да имаме координация“.

Проф. д-р Димитър Димитров

На срещата бяха обсъдени въпроси, свързани със студентските стипендии, предстоящи съвместни инициативи и събития, които Студентският съвет при УНСС ще организира.

По отношение на стипендиите страните се обединиха около общата позиция, че студентските стипендии следва да бъдат увеличени с 20 лв. Беше отчетена положителната тенденция, че през настоящата учебна година 2500 студенти ще получават стипендия, което е с 1000 повече от миналата година.

Доц. д-р инж. Лиляна Вълчева припомни, че са внесли предложение за поправка в Закона за висшето образование, която касае обвързването на стипендиите на студентите с процент от минималната работна заплата за страната.

Доц. д-р инж. Лиляна Вълчева, проф. д-р Цветана Стоянова, Мартин Петков, Йовко Атанасов (от дясно наляво)

Доц. Вълчева препоръча също активно участие в проекти по Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ и изрази желанието и готовността на Съвета на настоятелите да подкрепят инициативите и събитията, които УНСС и Студентският съвет организират.

Илиян Чабуклийски представи по-важните мероприятия от събитийния календар на Студентския съвет, в рамките на който на 26 октомври от 18.30 часа в аула „Максима“ ще се състои благотворителна киновечер с прожекцията на филма „В сърцето на машината“, подготвя се и 20-то юбилейно издание на Младежки икономически форум, което ще се проведе в периода 13-18 ноември 2023 г., в края на ноември предстои и провеждането на конкурса „Студент на годината на УНСС 2023“.

Ректорът проф. д-р Димитър Димитров съобщи, че едновременно с „Дни на кариерата 2023“ на 21 ноември, в УНСС ще се проведе и „Ден на отворените врати“.

Илиян Чабуклийски, Калоян Стефанов, Даниел Желязков, Александър Чанков, Габриела Методиева (от ляво надясно)
Сайтът се поддържа от администратора на Студентски съвет при УНСС