Студентският съвет организира поредна екоинициатива под надслов „Да изчистим Студентски град“

С началото на пролетта Студентският съвет отново се активизира в името на по-добрия живот в Студентски град. Събрани бяха над 100 чувала с отпадъци от междублоковите пространства и зелените площи на жилищния комплекс.

„Щастлив съм, че провеждането на екологични инициативи се превърна в традиция на Студентския съвет“, сподели председателят на организацията Ангел Стойков. „Надявам се ние да бъдем добрия пример, защото с всяка проведена инициатива се натъкваме на много странни и неприятни гледки по площите около студентските ни общежития. Радостен съм, че колегите се включват активно в подобно инициативи и дори с всяка година броят на желаещите да почистим Студентски град расте“, добави Ангел Стойков.

Студентите обърнаха специално внимание на почистването около блок 55Г. В момента той се реновира като предстои да бъде открит след цялостен ремонт на общите части и студентските общежития в него.

Преди и след

Студентския съвет отново доказа амбицията си да насърчава студентите към по-отговорно отношение в името на чистата околна среда. Тяхното желание е да създадат едно по-добро място за живеене както за тях, така и за околните.

Инициативата се проведе на светлия християнския празник Лазаровден, който донесе на студентите пролетно и слънчево настроение.

Сайтът се поддържа от администратора на Студентски съвет при УНСС