Юбилейна конференция „Иновации и конкурентоспособност“

„Иновации и конкурентоспособност“ беше темата на онлайн юбилейната конференция, организирана от Студентския съвет (СС) съвместно с катедра „Индустриален бизнес“. Събитието, което беше посветено на 100-годишнината на УНСС, се проведе под патронажа на ректора проф. д-р Димитър Димитров.

„Имам огромното удоволствие да открия тази конференция, която неслучайно е на тема „Иновации и конкурентоспособност“. През тези дни много хора положиха огромни усилия, за да може УНСС да премине в онлайн обучение. За кратко време успяхме да внедрим онлайн системи и за кандидатстудентските изпити. Благодарен съм най-вече на нашата дирекция „Информационни технологии“, с която за кратко време успяхме да се дигитализираме с много бързи темпове“. С тези думи ректорът проф. д-р Димитър Димитров откри форума.

Ангел Стойков, председател на СС, доц. д-р Радко Радев, зам.-ръководител
на катедра „Индустриален бизнес“, ректорът проф. д-р Димитър Димитров
и доц. д-р Цветана Стоянова, зам.-ректор по институционално
и бизнес сътрудничество и студентски политики (от ляво надясно)

Председателят на СС Ангел Стойков приветства участниците и благодари на ректорското ръководство и на катедра „Индустриален бизнес“ за добрата съвместна работа и  оказаната подкрепа:

– Изключително ми е приятно да ви приветствам от името на организацията, която представлявам – Студентския съвет – на първата онлайн конференция „Иновации и конкурентно способност“, организирана съвместно с катедра „Индустриален бизнес“. Радвам  се, че СС успя да превъзмогне трудностите и да бъде част от конференцията, по време на която ние, студентите, имаме възможност да направим първите си стъпки в създаването на наука. Благодаря на цялото ректорско ръководство за подкрепата, както и на катедра „Индустриален бизнес“, които бяха двигател на събитието и на добрата ни съвместна работа.

Ангел Стойков

Повече от 60-те студенти от различни специалности, които участваха в юбилейната конференция, имаха задачата да подготвят икономически разработки. Преподаватели от катедрата подбраха 28-те най-добри, които бяха представени под формата на презентация пред четиричленно научно жури. Негов председател беше доц. д-р Радко Радев, зам.-ръководител на катедра „Индустриален бизнес“ и директор на Научноизследователския център за развитие на бизнес компетентности „Иновации и конкуретоспособност (u2b)“. Членове на журито бяха: доц. д-р Димитър Благоев, декан на Бизнес факултета, доц. д-р Георги Забунов, ръководител на катедра „Недвижима собственост“, и председателят на СС Ангел Стойков.

Девет студенти бяха отличени от научното жури със специални награди. Сред тях са Радостин Димитров с доклад на тема „Какво е Airbnb-брокер на имоти или онлайн услуга“, Веселина Велева, Виктория Лазарова, Стефани Стоева и Пенчо Цветков, които заедно представиха разработката си на тема „Въздействието на световната пандемия от Covid-19 върху нискотарифните авиопревозвачи по примера на Ryanair“. Благомила Златанова и Мария Сотирова получиха специална награда за разработката си на тема  „Влиянието, което оказва коронавирусът върху алкохолния сектор по примера на винарска изба „Тодоров“ АД“.

 Журито отличи за най-добро представяне студентите Райна Тодорова и Мартин Луканов за доклада им на тема „Влиянието на COVID-19 върху бутилковата винена изба „Вила Юстина“.

Как премина конференцията може да видите тук. ⬇️⬇️⬇️

Юбилейна конференция на тема „Иновации и конкурентоспособност“ Откриване

Публикувахте от Студентски съвет УНСС в Сряда, 29 април 2020 г.

Сайтът се поддържа от администратора на Студентски съвет при УНСС