Студенти на УНСС изкачиха връх Шипка, за да почетат паметта на загиналите за свободата

За втора поредна година Студентският съвет на УНСС отбеляза Националния празник – 3 март с  традиционен празничен поход до връх Шипка.

Днес се навършват 141 години от Освобождаването на България. Свобода, вдъхновявала поколения и извоювана с цената на хиляди жертви.

По случай Националния празник Студентският съвет, заедно  с Националното представителство на Студентските съвети поднесе венци и цветя на връх Шипка в чест на боевете по време на руско-турската освободителна война и 141-вата годишнина от Освобждението.

Трети март слага начало на Третата българска държава през 1878 г. след подписване на мирен договор между Русия и Османската империя, с което се слага краят на Руско-турската война от 1877- 1878 г. Тази дата поражда в нас вдъхновение, преклонение и чувство за национална гордост.  Чествайки нашия национален празник, нека се издигнем с крилете на любовта, за да изживеем силата му! Да се извисим над всичко недостойно, за да дадем добър пимер на  младото поколение и вярна насока за достоен живот.

Сайтът се поддържа от администратора на Студентски съвет при УНСС