„Едно първо и две втори места завоюваха студентите от УНСС в Летен университет 2020“



Едно първо и две втори места завоюваха студентите от УНСС в 18-тото издание на спортно-академичния проект, организиран от Националното представителство на студентските съвети (НПСС) – Летен университет 2020. В тазгодишното издание провело се в куротния комплекс „Китен“ се включиха рекорден брой участници – над 400 студенти от висшите училища в страната.

Студентите от УНСС се включиха активно в надпреварата за отличия в 9 вида спорт: футбол, плажен волейбол, баскетбол, плажен тенис, стрийт фитнес, плуване, плажна лекоатлетическа щафета, дърпане на въже и забавна щафета.

Голям успех постигна отборът ни по баскетбол в състав: Ивайло Симеонов, Янимир Янков и Росен Тодоров. Нашите студенти победиха всичките си съперници и завоюваха шампионската титла. (на снимката долу)

УНСС спечели и две втори места. В плажната лекоатлетическа щафета Стоил Малинов, Анета Христова, Динко Стоянов и Миглена Христова останаха втори на секунда след отбора на НСА. (на снимката долу)

Второто сребро за университета спечели  и  отборът ни по плажен футбол в състав: Ангел Стойков, Илиян Чабуклийски, Тодор Вуков, Георги Стаматов, Мартин Ситновски, Стоил Малинов и Динко Стоянов. (на снимката долу)

По време на Летния университет студентите се срещнаха  с министъра на образованието и науката Красимир Вълчев,  с който разговаряха по важни въпроси, които касаят бъдещето на образователната система в страната. (на снимката долу)

“Летен университет” представлява проект на Националното представителство на студентските съвети, стартиращ като „Национални студентски игри” през 2002 година. По време на събитието студенти от цялата страна участват в обучения, семинари, спортни и културни събития. Идеята на проекта цели да създаде условия за изграждане на активния диалог между студентските общности на висшите училища, обединявайки ги да работят заедно за развитието на масовия студентски спорт, образованието и междукултурните ценности.

ФИЛМ ЗА ЛЕТЕН УНИВЕРСИТЕТ 2020

Coming Soon …

Сайтът се поддържа от администратора на Студентски съвет при УНСС