Завърши спортният турнир по случай 30-та годишнина на Студентския съвет

Над 200 студенти взеха участие в спортния турнир организиран за деветнадесета поредна година от Студентски съвет при УНСС. Тази година той беше посветен на 30-та годишнина на организацията. С официална церемония, на която бяха наградени победителите, приключи тазгодишната спортна инициатива. На нея присъстваха Ангел Стойков, председател на Студентски съвет при УНСС, г-н Даниел Парушев, председател на НПСС, проф. д-р Цветана Стоянова, заместник-ректор по институционално и бизнес сътрудничество и студентски политики на УНСС, доц. Драгомир Стефанов, главен секретар по социално-битови въпроси на учащите и чуждестранни студенти, , г-н, Васил Чакърдъков, старши мениджър на Southwestern advantage и г-н Петър Илиев, старши преподавател в катедра „Физическо възпитание и спорт”.

„Щастлив съм, че за поредна година студентите на УНСС показаха, че са не само знаещи млади хора, но и активни спортисти”, изрази гордостта си председателят на Студентския съвет Ангел Стойков.

Проф. Цветана Стоянова поздрави Студентската организацията за провеждането на събитието и участниците за постигнатите резултати и добави: „Продължавайте да спазвате тази традиция, защото тя подхранва спортния дух на нашите студенти”.

Г-н Даниел Парушев заяви: „Това е един от малкото студентски съвети в България, които не спират активно да наблягат на спорта, дори и по време на пандемия. Адмирации за всички участници, които се включиха в състезанията”.

Доц. Драгомир Стефанов, г-н Васил Чакърдъков и г-н Петър Илиев също отправиха поздравителни думи към Студентския съвет и към всички участници.

Купата от футболната надпревара грабна отборът на „Четниците“, който на големия финал премери сили със „Схемаджиите“, оставяйки за тях среброто. За третото място се бориха отборите на „Bad Gones“ и „Опълченците на 33″, като бронзът бе спечелен от „Bad Gones“.

Призовите индивидуални награди получиха: Велин Георгиев – за „Най-добър вратар“, Пламен Тодоров – за „Голмайстор на турнира“ и Васил Ангелов – за „Най-добър играч“.

Почетна статуетка получи и съдията на турнира – Радослав Желязков.

В баскетболния турнир победител стана отборът на „Джони Ентърпрайс“, последван от „Омега“, а трето място взе женският отбор на „Чайките“.
Отличен за най-добър играч в турнира по баскетбол бе Драгомир Енчев.

Шампион в турнира по тенис на маса стана Атанас Пищалов. Второто място бе за Георги Василев, който получи и своя сребърен медал в турнира по футбол като част от отбора на „Схемаджиите“. На трето място остана Пламена Стоянова.

Във финалното класиране по стрийт фитнес първо място взе участникът Ален Николов, второ – Добрин Стаев, а трето – Михаил Иванов. В силовия турнир се изяви достойно и Риана Янкова, която получи и специална награда от организаторите.

Най-добро представяне в маратона направиха състезателите Трифон Илиев и Едис Ихсан, които финишираха с еднакво време 14 минути и 6 секунди, последвани от Веселин Тонков с време от 14 минути и 55 секунди.

По традиция спортният турнир се проведе в следните категории спорт: футбол, баскетбол, тенис на маса, маратон и стрийт фитнес, като участниците имаха възможност да се състезават помежду си в рамките на два дни (16 и 17 октомври).

Сайтът се поддържа от администратора на Студентски съвет при УНСС