Студентският съвет при УНСС съвместно с Националното представителство на студентските съвети отбелязаха 24-ти май

Днес, честваме Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост. На този ден отдаваме почит към делото на светите братя Кирил и Методий, които са създали нашата азбука.

В знак на почит и уважение Студентският съвет при УНСС заедно с Националното представителство на студентските съвети положиха цветя и венци пред паметника на светите братя Кирил и Методий пред Националната библиотека.

Днес се събрахме пред паметника на светите братя Кирил и Методи, за да почетем паметта на създателите на българската азбука. Празникът на буквите е специална дата за всички нас. Без значение къде се намира, човек трябва да пази спомена от жизнерадостната атмосфера в този светъл ден, отбеляза председателят на Студентския съвет Ангел Стойков.

Денят на славянската писменост, просвета и култура е един от първите официални празници на възродената българска държава, превърнал се в празник на цялостния духовен живот и днес, в светлината на традицията, празникът 24-ти май обединява минало и бъдеще, за да обогати настоящето

Сайтът се поддържа от администратора на Студентски съвет при УНСС