Студентският съвет при УНСС проведе втори Спортен турнир за академичната 2021-2022г.

С официална церемония, на която бяха наградени победителите, приключи спортната инициатива, организирана от Студентския съвет при УНСС. На нея присъстваха г-н Ангел Стойков, председател на Студентски съвет при УНСС, проф. Цветана Стоянова, зам.-ректор на УНСС, г-н Даниел Парушев, председател на НПСС, доц. Драгомир Стефанов, главен секретар по социално-битови въпроси на учащите и чуждестранни студенти, Даниел Деянов и Василена Георгиева, представители на компания “Фантастико”, която бе един от главните спонсори на събитието.

Тазгодишното издание на Студентските спортни игри включваше освен традиционните дисциплини: футбол, тенис на маса, маратон и стрийт фитнес, и шахмат.

„Щастлив съм, че интересът към Спортния турнит на УНСС не стихва и за поредна година студентите на УНСС показаха, че са не само знаещи млади хора, но и активни спортисти.” – изрази гордостта си председателя на Студентския съвет.

Проф. Стоянова поздрави Студентската организацията за провеждането на събитието и участниците за постигнатите резултати и добави: “Благодарение на тази прекрасна инициатива на Студентския съвет нашите студенти имат възможност всяка година да покажат, че освен в академичен план, те са добри и на спортния терен.“

Г-н Даниел Парушев заяви: „Това е един от малкото студентски съвети в България, които не спират активно да наблягат на спорта. Адмирации за всички участници, които се включиха в състезанията.”

Доц. Драгомир Стефанов и г-н Даниел Деянов също отправиха своите поздравителни думи към Студентския съвет и към всички участници.

Купата от футболната надпревара грабна отборът на „Четниците“, който на големия финал премери сили с „Опълченците на 33“, оставяйки за тях среброто. За третото място се бориха отборите на „Комплексарите“ и „Six Beers“, като бронзът бе спечелен от „Комплексарите“.

Призовите индивидуални награди получиха: Валентин Митов – „Най-добър вратар“, Александър Иванов  – „Голмайстор на турнира“ и Мартин Колев  – „Най-добър играч“.

Почетна статуетка получи и съдията на турнира – Радослав Желязков.

Шампион в турнира по тенис на маса стана Никола Дойчев. Второто място бе за Мартин Стоянов, а на трето остана Атанас Пищалов.

Във финалното класиране по стрийт фитнес първо място взе участникът Михаил Георгиев, второ – Добрин Стоев, а трето – Атанас Грезделев.

Най-добро представяне в маратона направи Даниел Бастунов, който финишира с време 21 минути и 11 секунди , последван от Борислав Михайлов с време от 23 минути и 23 секунди, а наградата за трето място грабна Борислав Василев с време от 23 минути и 34 секунди.

Призьор в нововъведената категория в състезанието – шахмат бе Андрей Колев, последван от Николай Бошнаков и Даниел Ганев.

Над 200 студенти взеха участие в Спортния турнир, проведен под патронажа на ректора на УНСС – проф. д-р Димитър Димитров. Главни спонсори на събитието бяха компаниите “Фантастико” и “KRASIKO SPORT”, благодарение на които участиниците в състезанията бяха оборудвани с подходяща екипировка.

Галерия

Сайтът се поддържа от администратора на Студентски съвет при УНСС