Алумни клуб към Студентски съвет при УНСС организира традиционната ежегодна церемония по награждаване на студентите с отличен успех от всички специалности в университета

На специалното събитие, организирано от Алумни клуб към Студентския съвет, бяха отличени студентите с най-висок успех от всяка една специалност в нашия университет. Събитието се проведе пред почетната стена с имената на председателите на Студенския съвет през годините.

Ангел Стойков, президент на Алумни клуба, откри събитието като сподели своето вълнение: „Изключително съм щастлив, че като президент на Алумни клуба имам възможността да продължа тази така важна традиция, а именно – ежегодното награждаване на отличничниците по специалности. Важно е, когато се трудиш усърдно за нещо и постигаш резултати да виждаш, че има хора отсреща, които се вълнуват и ги съпреживяват с теб! Радвам се, че чрез това събитие показваме на студентите в УНСС, че са оценени и техните постижения са чути! Колеги, продължавайте да славите университета и да бъдете елита на България!“.

Тази година, почетната стена с имената на председателите на Студентски съвет при УНСС през годините се разрастна с още едно име – Ангел Стойков. „Не мога да скрия вълнението си, виждайки своето име до тези на личностите, развивали и обогатявали политиките на студентското самоуправление през годините. Вярвам, че ни предстоят още много съвместни инициативи за благото на студентите.“

Студентите получиха грамоти за отличие от Алумни клуба на Студентски съвет и парична награда в размер на 400 лв. от ректора на УНСС.

Ректорът проф. д-р Димитър Димитров поднесе грамоти на част от отличниците и изказа своите адмирации към свършеното от Студентския съвет през годините: „Поздравления за Студентския съвет и Алумни клуба, за всичко, което правят не само за това събитие, но и за цялостната им работа в полза на студентите. Адмирации за вашата активност, ние всички сме доволни от едно такова добро партньорство“.

„Това отличие, което получавате днес трябва да ви дава мотивация да надграждате себе си и всеки ден да трупате нови знания и умения, да се запознавате с нови хора и да развивате самите себе си. Радвам се, че имам възможност да връча почетната грамота на някои от вас!“, така се обърна към отличниците Илиян Чабуклийски, председател на Студентския съвет. Той поздрави Алумни клуба към Студентски съвет и специално неговият президент – Ангел Стойков за организацията за провеждане на това събитие, „защото е важно да показваме, че усилията, които полагат отличниците, трябва да бъдат възнаградени“.

Доц. д-р Драгомир Стефанов, главен секретар по социално-битови въпроси на учащите и чуждестранните студенти: „Това е една сбъдната мечта за мен! Да видя толкова много Алумни на УНСС. Toва е една инициатива, която стартира през далечната 2010 г. Надявам се тази традиция да продължи през годините! Студентският съвет е есенцията на онези студенти, които са най-активни в различните обществени икономически сфери!“ – поздрави студентите, връчвайки им грамоти за отличие.

Сайтът се поддържа от администратора на Студентски съвет при УНСС