Университетът за национално и световно стопанство бе домакин на първото за 2024 година Общо събрание на Националното представителство на Студентските съвети в Република България

Университетът за национално и световно стопанство и Студентският съвет при УНСС имаха възможността да бъдат домакини на първото за 2024 година Общо събрание на Националното представителство на Студентските съвети в Република България. Събитието се проведе на 13 януари, в Голяма конферентна зала.

Ректорът на университета – проф. д-р Димитър Димитров поздрави Националното представителство на Студентките съвети за водените успешни студентски политики през годините: „Пред себе си виждам млади хора, с постижения във водещи сфери в името на България. Поздравявам Ви от името на ръкводството на университета за успехите, които постигна НПСС при увеличаване на средствата за студентски стипендии, увеличаване на средставата за леглоден и храноден, както и на тези за ремонти на студентските общежития. Желая ви успех в продължаването на работата за благото на студентите!“.

Председателят на Студентски съвет при УНСС – Илиян Чабуклийски поздрави присъстващите в залата: „Щастлив съм да ви приветствам с „Добре дошли“ в Университета за национално и световно стопанство. За нас е изключително удоволствие, че имаме възможността да бъдем домакини на днешното Общо събрание. През последните години г-н Парушев и екипът му направиха организацията отворена, така че всеки от нас да има възможност да даде нещо от себе си, така че днес да можем да заявим, че НПСС е организация, която неуморно и всекидневно работи за добруването на студентската общност.“

Председателят на Националното представителство на Студентските съвети – г-н Даниел Парушев откри Общото събрание с думите: „ Изключително съм щастлив, че в краят на четиригодишния ми мандат провеждаме Общото събрание на Националното представителство в УНСС. УНСС е мястото, което ми дава нови възможности и ме развива всекидневно. Ако можем да се наречем успешни, то това в голяма степен се дължи на мястото, от което идваме. За мен това е УНСС! Благодаря на ректорското ръководство и Студентския съвет, че винаги са подкрепяли Националното представителство!“.

Форумът в който участваха 34 висши училища обсъди важни въпроси за студентската общност в страната. Дискутирани бяха бъдещи политики, текущи проблеми и актуалната обстановка в университетите и страната. Взети бяха важни решения за бъдещото развитие на организацията.

Сайтът се поддържа от администратора на Студентски съвет при УНСС