Студентският съвет се срещна с доц. д-р Кристалина Георгиева, управляващ директор на Международния валутен фонд

На официална церемония в аула „Максима“ на УНСС, доц. д-р Кристалина Георгиева, управляващ директор на Международния валутен фонд,  бе удостоена с почетното звание „Доктор хонорис кауза“. Сред официални гости на церемонията бяха министър-председателят на Република България Кирил Петков, управителят на Българска народна банка Димитър Радев и зам.-председателят на Комисията по образование и наука в Народното събрание Петър Чобанов. Присъстваха и представители от академичната общност на УНСС и студенти и членове на Студентския съвет, в т.ч. и г-н Ангел Стойков – председател на студентската общност. Лидери от цял свят поздравиха доц. д-р Кристалина Георгиева за удостояването й с почетното звание „Доктор хонорис кауза на УНСС“.

След церемонията, доц. д-р Кристалина Георгиева проведе среща-дискусия със студенти-представители на УНСС. Ангел Стойков – председател на Студентски съвет към УНСС, отново поздрави г-жа Георгиева и сподели своето огромно удоволствие от това, че успя да отдели внимание на студентите на университета, който е и старта за нейното кариерно развитие – „Вие сте вдъхновение за нас студентите и за нас е чест, че имаме възможността да проведем среща – дискусия“.

Срещата продължи под формата на дискусия между студентите и почетния гост. Засегнаха се актуални теми от света на икономиката, парите и бизнеса. Доц. д-р Георгиева даде ценни уроци и насоки на младите участници.

Преди края на дискусията, г-н Ангел Стойков, помоли доц. д-р Георгиева да напише пожелание към студентската общност в почетната книга на Студентския съвет. Написаното бе прочетено от нея, а в края на дискусията студентите и доц. д-р Георгиева си направиха обща снимка.

Сайтът се поддържа от администратора на Студентски съвет при УНСС