Почетна стена на председателите на Студентски съвет и грамоти за отличниците

На специално събитие Студентският съвет и Алумни клубът към съвета откриха почетна стена с имената на председателите на Студенския съвет през годините и връчиха грамоти на отличниците от различните специалности за изминалата година.

Председателят на Студентския съвет Ангел Стойков приветства гостите и изрази своята радост от това, че макар и с малко забавяне са реализирали идеята на Студентския съвет: „да направим едно историческо действие – Стена на Студентски съвет, на която да покажем своята история с всички председатели на тази организация, която вече 30 години успява да отстоява и гарантира правата на студентите, обучаващи се в УНСС“. Ангел Стойков допълни, че не случайно Студентският съвет е определян като най-активната студентска общност. Затова можем само да се радваме, но съзнаваме и огромна отговорност да надграждаме своята работа. През изминалата година имахме възможност да отбележим своята 30-годишнина и да направим подобна стена, това беше планувано действие, което днес успяваме да осъществим“, каза г-н Стойков.

Ректорът на УНСС проф. д-р Димитър Димитров, председателят на Студентския съвет Ангел Стойков и Кристиян Маджуров, президент на Алумни клуба към Студентски съвет

Ректорът проф. д-р Димитър Димитров изказа своите адмирации към свършеното от Студентския съвет през годините: „Поздравления за Студентския съвет, за всичко, което прави не само за това събитие, но и за цялостната им работа в полза на студентите. Отдавна трябваше да се осъществи това събитие, за да отбележим хората, които постоянно, от дълги години работят за УНСС, за своите колеги, така че ние да  сме един от водещите университети и да се гордеем с това. Адмирации за вашата активност, ние всички сме доволни от едно такова добро партньорство“.

Доц. д-р Росен Кирилов, зам.-ректор по дигитализация и киберсигурност, доц. д-р Михаил Мусов, зам.-ректор по научноизследователска дейност и международно сътрудничество, проф. д-р Цветана Стоянова, зам.-ректор по институционално и бизнес сътрудничество и студентски политики, проф. д-р Матилда Александрова-Бошнакова, зам.-ректор по учебната дейност

Кристиян Маджуров, президент на Алумни клуба към Студентски съвет: „Благодаря на всички, които са дошли днес и най-вече на ректорското ръководство. Благодаря и на всички отличници, които след малко предстои да наградим и се радвам, че тук присъстват Алумни на Студентския съвет при УНСС“.
„Идеята на днешното събитие е да отличим студентът с най-висок успех в дадена специалност  по време на цялото следване. Това са хора с успех над 5.50. Ние искаме да покажем нашите отличници и те да общуват и в бъдеще с ръководителите на катедрите и деканите. Колеги, продължавайте да славите университета и да бъдете елита на България!“, с тези думи Кристиян Маджуров приветства студентите.

Студентите получиха грамоти за отличие от Алумни клуба на Студентски съвет и парична награда в размер на 300 лв. от ректора на УНСС.
Даниел Парушев, председател на Националното представителство на студентските съвети (НПСС): „ Позволете от името на НПСС в Република България и лично от свое име да Ви поздравя за организацията на това събитие. Тази вечер ще покажем най-добрия от най-добрите във всяка специалност. Това е значимо събитие, защото това е важна традиция, която трябва да продължим. Пред мен стоят млади и красиви хора, които също така са умни, което е още по-хубаво! Поздравявам президентът на Алумни клуба Кристиян Маджуров и Студентския съвет при УНСС и им пожелавам да са все така активни в своите инициативи. Видяхме стената с историята на Студентски съвет, а историята е важно да се пази и да се показва!“

Даниел Парушев връчва грамота на Изабела Цветанова от специалност „Макроикономика“
Даниел Парушев връчва грамота на Мариела Иванова от специалност „Международни Икономически отношения“

Доц. д-р Драгомир Стефанов, главен секретар по социално-битови въпроси на учащите и чуждестранните студенти: „Това е една сбъдната мечта за мен! Да видя толкова много Алумни на УНСС. Toва е една инициатива, която стартира през далечната 2010 г. Радвам се, че виждам толкова много бивши председатели на Студентския съвет. Надявам се тази традиция да продължи през годините! Студентският съвет е есенцията на онези студенти, които са най-активни в различните обществени икономически сфери!“

Доц. д-р Драгомир Стефанов връчва грамота на Симона Зафирова от специалност „Счетоводство и контрол“
Доц. д-р Драгомир Стефанов връчва грамота на Ивайло Русев от специалност „Икономика на отбраната и сигурността“
Доц. д-р Драгомир Стефанов връчва грамота на Марина Табакова от специалност „Мениджмънт на недвижимата собственост“

Николай Леков, председател на Студентския съвет ( мандат 1993-1994 г.):„ Радвам се да съм сред вас! Благодаря за поканата на Студентския съвет и Алумни клуба към Студентски съвет! Пожелавам Ви много бъдещи успехи!“

Николай Леков връчва грамоти на Десислава Димитрова и Ирина Крит от специалност „Счетоводство“

Тодор Гунчев, председател на Студентския съвет през ректорския мандат на проф. Камен Миркович: „Позволил съм си да донеса от едно мое пътуване един подарък, който е свързан със спомените ми от Студентския съвет“.

„Аз дълбоко вярвам, че академичната автономия, свободата на всички студенти се крепи на това, което беше направено от Студентските съвети през 1996-1997 г. и всички тези усилия, които ние вложихме продължават и сега и признавам, достойно се продължават. Реално това е декларацията на независимостта на нашите студенти в България и затова съм си позволил да ви донеса едно копие на декларацията за независимостта и един специален печат, който е направен от камъка, от който е изграден Белия дом, които са като завет от бившите председатели към настоящия Студентски съвет, за да пазят завета“.

Стилиян Джойкев от специалност „Финансов контрол“ получи своята грамота
Кристиян Варамезов от специалност  „Бизнес икономика“ получи своята грамота

Ас. д-р Антоан Шотаров, председател на Студентския съвет в периода 2013-2015 г.: „Искам да поздравя всички отличници за страхотния резултат, който сте постигнали и да ви пожелая най-вече здраве, здраве за вас и за вашите близки и нестихващо желание да се развивате, да полагате усилия и да стигате нови и нови върхове. Истината е, че всичко е във вашите ръце и зависи колко усилия сте готови да положите. Пожелавам ви да сте все така мотивирани, да ставате по-добри, защото нашата страна има нужда от такъв тип хора, млади хора, които постоянно да надскачат себе си“.

Мариела Кирилова с успех от специалност „Бизнес администрация“ получи своята грамота
Кристиян Трайков от специалност „Финанси и счетоводство с преподаване на английски език“

Проф. д-р Цветана Стоянова, зам.-ректор по институционално и бизнес сътрудничество и студентски политики: „За мен е изключително удоволствие, че тази вечер мога да съм с вас и да присъствам на церемонията по награждаване на отличниците, които в момента се обучават в нашия университет. Адмирации, както за Алумни клуба, така и за Студентски съвет, че възобновиха тази традиция. Искам да честитя на всички, които днес ще получат награди, да ви пожелая светли празници, бъдете здрави и продължавайте с нови сили и през 2023 година“.

Неджие Рамадан с най-висок успех от специалност  „Икономика на човешките ресурси“
Мартин Стоянов с най-висок успех от специалност „Бизнес икономика и мениджмънт с преподаване на английски език“

Проф. д-р Матилда Александрова-Бошнакова, зам.-ректор по учебната дейност: „За мен е чест и удоволствие да приветствам топ талантите на УНСС. Хора, които са мотивирани и мотивиращи, хора, които надскачат и увеличават потенциала, който притежават и бих пожелала следващата година 10 пъти по толкова отличници да имаме и вие, с вашия талант, с вдъхновението, да предадете и на останалите си колеги тази сила, тази мотивация да учат повече, да се развиват, да развиват потенциала си и да градят академичната общност на нашия университет. Искам специално да поздравя Студентския съвет за целия принос, който има към развитието на академичната общност. Колеги, вие творите история в момента, вие създавате традиции, продължавайте в същия дух“.

Василена Рашкова от  специалност „Икономика“ получи своята грамота
Мелани Сергиева от специалност „Мениджмънт и администрация“получи своята грамота

„Всички студенти, които са се събрали заслужават да бъдат поощрени за това, което са постигнали и постигат всеки ден“, подчерта  доц. д-р Росен Кирилов, зам.-ректор по дигитализация и киберсигурност. Той сподели, че когато са се обърнали към него да се направи списък с отличниците е бил много впечатлен, от факта, че ще има награди за тях.

Христина Мирчева с най- висок успех от специалност
„Мениджмънт и администрация“ Хасково  получи своята грамота
Лора Драганова и Станислав Бабачев от специалност „МИО с преподаване на англ. език“ получиха грамотите си

„Това отличие, което получавате днес не трябва да ви дава спокойствие, а много мотивация да надграждате себе си и всеки ден да трупате нови знания, да се запознавате с нови хора и да развивате самите себе си“, така се обърна към отличниците Ангел Стойков, председател на Студентския съвет. Той поздрави Алумни клуба към Студентски съвет и специално неговият президент Кристиян Маджуров за организацията за провеждане на това събитие, „защото е важно да показваме, че усилията, които полагат отличниците, трябва да бъдат възнаградени“.

Гергана Хрисчева, специалност „Маркетинг и стратегическо планиране с преподаване на англ. език“ получи грамотата си
Марина Мирчева, специалност „Медия и икономика“ получи грамотата си
Деница Кирилова, специалност „Европейска политика и икономика“ получи грамотата си

„Пожелавам на всички да бъдете отличници и в живота“, с тези думи ректорът проф. д-р Димитър Димитров приветства присъстващите. „Това е вълнуващо тържество, видях много настроение, ентусиазъм и усмихнати лица, което е показателно. Моят опит показва, че успешните хора и в бизнеса, и в другите професионални области, са именно отличниците, които остават такива и в живота.“  

Бяха наградени тримата дипломанти с най-висок успех (Отличен 5.96) през годините, които получиха и парична награда от 300 лв. 

Кристиан Неделчев от специалност „Финанси“ получи своята грамота от ректора на УНСС проф. д-р Димитър Димитров.

Максим Садинов от специалност„Финанси“ получи своята грамота
Михаела Димчева от специалност „Международни отношения“ получи своята грамота
Стената с председателите на Студентския съвет през годините
Сайтът се поддържа от администратора на Студентски съвет при УНСС