Студентски съвет при УНСС успя да събере и дари 10 198,34 лв. в подкрепа на Емо

На 8 ноемрви, в аула „Максима“, по инициатива на Студентски съвет, бе прожектиран българският игрален филм – „Петя на моята петя“ с благотворителна кауза. Събитието успя да събере интересът на широка аудитория, като благодарение на организаторите всички 475 места в аулата бяха разпородадени. Събраните и дарени за благотворителната кауза средства са на стойност: 10 198,34 лв.

Официални гости на събитието бяха: част от екипа на „Петя на моята петя“: Николай Урумов – продуцент, Нели Димитрова – артист, Албена Павлова – артист, ректроското ръководство и председателят на Националното представителство на Студентските съвети – г-н Парушев.

Председателят на Студентски съвет при УНСС – г-н Ангел Стойков откри събитието, като благодари на всички присъстващи и добави:“Благодаря ви за желанието да помогнете! Важно е да бъдем съпричастни към болката на отсрещните! Щастлив съм, че студентите на УНСС показаха, че носят сърца, побиращи тревогата и грижата на отсрещните в беда. Нека заедно помогнем на Емо да ходи, тича, скача, спортува и живее нормално!“.

Ректорът на УНСС –проф. д-р Димитър Димитров също приветства присъстващите в аулата: „Подобни инициативи винаги са добре дошли под покрива на нашия университет. Щастлив съм, че студентите ни са тук, за да подкрепят каузата. Поздравления на организаторите!“.

След прожекцията на „Петя на моята Петя“, председателят на НПСС – г-н Даниел Парушев поздрави всички присъстващи: „Поздравления, колеги! Радвам се, че ,тази вечер, тук, ни обединява добра кауза. Националното представителство на Студентските съвети подкрепя инициативи свързани с популяризирането на българското кино, а това, че тази е с благотворителна цел я прави за пример, който повече организации трябва да последват!“.

Събраните средства, от дарения и продажба на билети, бяха дарени на едно изключително детенце – Емил Чапкънов. На ранни години на Емо е поставена диагноза – вътрешна хидроцефалия, която пречи на походката му. В последствие доктори откриват, че Емо има и статична церебрална парализа, изразена от дясно. Той има вече няколко операции, както за удължаване на сухожилието, така и на дясното му краче, но крачето продължава да е изкривено и да пречи на походката му.  Родителите му са установили връзка с турската болница “Biruni universite hastanesi” и смятат, че докторите там ще успеят да помогнат на Емо да има нормално и безгрижно детство, каквото всяко дете заслужава.

Екипът на Студентски съвет при УНСС благодари на всеки взел участие в инициативата!

Сайтът се поддържа от администратора на Студентски съвет при УНСС