Студенти събраха над 170 чувала с отпадъци и стартираха кампанията „Дари капачка-спаси дете”

По случай началото на пролетта Студентският съвет на УНСС, заедно с Еко клуб проведе екоинициатива под мотото „Да изчистим Студентски град заедно”.

В тазгодишната инициатива се включиха над 50 доброволци, които с общи усилия събраха над 170 чувала с боклук. Приоритет за почистване бяха зелените площи, междублоковите пространства, площадките и алеите около дванадесетте блока на университета. Амбицията на инициативата бе всички заедно да направим Студентски град по-чист, по-уютен и по-зелен, както за нас, така и за останалите.

С екоинициативата стартира и кампанията „Дари капачка – спаси дете”, в която Студентският съвет на УНСС постави 6 изработени метални кръга в част от блоковете на университета. В тях студентите ще могат да събират пластмасови капачки в подкрепа на кампанията, която цели закупуване на кувьози за недоносени бебета. По този начин Студентският съвет се надява да насърчи студентите към по- отговорно отношение към опазването на околната среда и по- актвино участие в подкрепа на кампанията.

Сайтът се поддържа от администратора на Студентски съвет при УНСС