Студентският съвет при УНСС поднесе венци и цветя пред паметника на Христо Ботев в гр. Калофер

На 2 юни, отдаваме почит на великият поет-революционер – Христо Ботев и на всички, загинали за свободата на България. По този случай представители на Студентския съвет при УНСС, за поредна година, се включиха в инициативата на Националното представителство на Студентските съвети в Република България и поднесоха венци и цветя пред паметника на Христо Ботев в родния му град – гр. Калофер.

Делегацията на Студентския съвет при УНСС и НПСС бе официален гост на събитието по покана на кмета на града – Румен Стоянов. По време на посещението си, студентите проведоха срещи с кмета на гр. Калофер и с този на гр. Карлово – Емил Кабаиванов, които изразиха своите искрени впечатления и благодарности към студентската общност, че за поредна година поднасят венци и цветя пред паметника на българския национален герой.

На 2 юни българският народ почита паметта на загиналите за свободата и независимостта на България. Този ден се чества от 1901 година, когато на връх Околчица, лобното място на Ботев, се събират негови четници и други граждани, за да изкажат своята признателност. А от 1948 г. точно в 12 часа всяка година сирени ни приканват към едноминутно мълчание в цялата страна. Достойният подвиг на нашите предци не бива да се забравя, а историята трябва да ни служи за урок за нашите решения и действия.

Екипът на Студентския съвет пожелава на всички честит и смирен празник!

Сайтът се поддържа от администратора на Студентски съвет при УНСС