Летен университет 2021

Започна 19-тото издание на Летния университет. Той представлява проект на Националното представителство на студентските съвети, стартиращ като „Национални студентски игри“, които тази година се провеждат в Китен. Студенти от различни висши учебния заведения ще имат 6 дни, изпълнени със спорт, обучения, тематични вечери и забавления.

Ректорът на нашия университет поздрави всички присъстващи на събитието като подчерта: „Ние имаме уникални успехи в дигитализацията, но нищо не може да замени обмяната на опит и знания, както и настроението, което се усеща тук. Сигурен съм, че масовият студентски спорт и културните ценности, които популяризирате на Летния университет, са важен елемент от образователния процес“, коментира проф. Димитров на откриването на събитието (на снимката долу).

„УНСС участва за поредна година, като този път имаме най-голямата делегация – над 400 студенти, като повече от 50 са от нашия университет. Тази година е различна, тъй като безкомпромисно спазваме мерките срещу разпространение на COVID-19, а именно, огромна част от присъстващите са ваксинирани и всички са с отрицателни PCR тестове. Ще се проведат различни спортни мероприятия, надявам се и ще вземем много медали. Радвам се, че имаме възможността да участваме за поредна година в организираното мероприятие от НПСС“, сподели Ангел Стойков, председател на Студентски съвет при УНСС.

Делегацията на УНСС

„Повече от всякога студентската общност трябва да е обединена, защото точно такива събития ни правят единни“, сподели Даниел Парушев, председател на НПСС. Той благодари на всички присъстващи на събитието, че въпреки трудностите то стана реалност и пожела много здраве, усмивки и добро настроение: „Спазваме ли мерките, всичко ще е наред“, добави още той (на снимката долу).

Още снимки от откриването на събитието:

Доц. д-р Даниел Йорданов, бивш председател на НПСС и преподавател в катедра „Икономика на транспорта и енергетиката“, проф. д-р Цветана Стоянова, зам.-ректор по институционално и бизнес сътрудничество и студентски политики, проф. д-р Димитър Димитров, ректор на УНСС и Даниел Парушев, председател на НПСС (от ляво надясно)
Проф. Димитров получи плакет от Даниел Парушев за принос в реализирането на Летния университет
На откриването присъстваха и областният управител на Бургас проф. д.н. Мария Кънева (в средата) и кметът на Приморско Димитър Германов
Сайтът се поддържа от администратора на Студентски съвет при УНСС