Кандидат-студентите в УНСС на изпит в система с изкуствен интелект

Кандидат-студентите в Университета за национално и световно стопанство (УНСС) ще се явяват на приемни изпити в система, базирана на изкуствения интелект.

„Във връзка с епидемията от COVID-19 и социалната изолация специално за Вас УНСС разработи първата по рода си в България иновативна система за провеждане онлайн на кандидатстудентски изпити“.

Системата ще предлага още пълна автентификация (доказване на самоличността) на кандидат-студентите и криптиране и цифрово подписване на оценките от приемните изпити. Тя е съобразена с най-новите дигитални технологии и гарантира пълна сигурност на кандидатстудентската информация.

Предварителните изпити за УНСС ще се проведат онлайн след 20 юни, а редовните изпити (онлайн или на хартиен носител) – през юли.

Кандидатстването за вуза ще става на две стъпки. Първата е подаване на документи. То може да се случи онлайн, в Центъра за прием на документи в УНСС или в регионалните бюра за прием на документи в страната. Втората стъпка за кандидат-студентите е да посочат начина на кандидатстване. Желаещите да учат в УНСС могат да използват оценката си от матурата или да се явят и на онлайн кандидатстудентски изпит или изпит на хартиен носител (ако епидемиологичната обстановка го позволява).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Сайтът се поддържа от администратора на Студентски съвет при УНСС