Наградиха победителите в най-мащабния Спортен турнир, организиран в нашия университет

На официална церемония в СК „Бонсист” наградиха победителите в най-мащабния Спортен турнир на УНСС. Събитието се организира за поредна година от Студентски съвет при УНСС, съвместно с катедра „Физическо възпитание и спорт“.

В програмата на тазгодишното издание на турнира бяха включени 7 спортни дисциплини: футбол, баскетбол, тенис на маса, фитнес, плуване, спортно катерене и шахмат. В състезанието се включиха над 300 студенти.

Доц. д-р Иван Стоилов, ръководителят на катедра „Физическо възпитание и спорт“, ректорът на УНСС проф. д-р Димитър Димитров, Даниел Парушев, председател на Националното представителство на студентските съвети (НПСС), проф. д-р Цветана Стоянова, зам.-ректор по институционално и бизнес сътрудничество и студентски политики, Ангел Стойков, председател на Студентския съвет при УНСС

Ректорът на УНСС проф.  д-р Димитър Димитров приветства участниците и организаторите на турнира и подчерта: „Поздравявам участниците, които са се борили и представили достойно, както и организаторите на турнира, че превърнаха това събитие в традиция за университета. Спортувайте, спортът развива много качества, дава много, понякога изисква и малко усилия, но вие знаете, както е и в учебния процес, без усилия няма резултат. Желая бъдещи успехи на всички спортисти, продължавайте по-нататък, нека следващата година да има още състезания и още участници!“

„Сигурна съм, че всеки един от вас, който се е включил е показал най-доброто, което е възможно, сигурна съм също така, че вие, занимавайки се със спорт изграждате своите лидерски качества, калявате своята воля и това след време ще ви помогне и в живота да се изградите като личности и да успеете в бизнеса и обществото“, каза проф. д-р Цветана Стоянова, зам.-ректор по институционално и бизнес сътрудничество и студентски политики.

„Изключително съм впечатлен от ползотворната работа, която Студентски съвет и катедра „Физическо възпитание и спорт“ съвместно успяха да свършат. Именно това превърна тазгодишното издание на турнира в най-мащабното досега, включващо 7 вида спорт. Поздравявам всички призьори! Нека мотивацията не ви напуска!“, подчерта председателят на Студентския съвет при УНСС Ангел Стойков.

„От името на най-голямата студентска организация в България – Националното представителство на Студентските съвети, искам да ви поздравя за участието ви в турнира! Спортът е изключително важен и колкото по-активни спортисти сте, толкова по-активни студенти и хора ще бъдете. Продължавайте да спортувате и да бъдете добрият пример!“, обърна се към студентите председателят на Националното представителство на студентските съвети (НПСС) Даниел Парушев.

„Изключително съм щастлив от тази масовост, която имахме, връщайки една традиция в университета. Спортът дава много! Искам всички вие да пренесете спортния хъс и желанието за победа и в реалния живот. Нека това да ви помага!“, каза ръководителят на катедра „Физическо възпитание и спорт“ доц. д-р Иван Стоилов.

Церемонията продължи с награждаване на победителите в отделните дисциплини. Всички призьори в индивидуалните видове спорт получиха и парични награди: за първо място 300 лв., за второ  – 200 лв. и за трето – 100 лв.

Първи получиха наградите си призьорите по тенис на маса. Наградите връчи ст. преп. д-р Елена Монева. На първо място е Мария Минева, второто е за Виктория Стоянова и на трето се класира Роксана Власи. Турнирът при мъжете бе много оспорван, като в призовите мета се класираха на трето място Тасин Къшев, на второ място Атанас Пищалов, победител в турнира по тенис на маса при мъжете е Мишел Татарян.

Следващият спорт, който беше отличен е шахмат. Наградите връчи доц. д-р Драгомир  Стефанов, главен секретар по социално-битовите условия на учащите се и чуждестранни студенти. Победител в тазгодишния турнир по шахмат е Кристиян Славейков, второ място зае Ивайло Йорданов и на трето се класира Даниел Ганев.

В турнира по фитнес при жените на първо място е Силвия Славчева, на второ – Таня Тачева и на трето място е Александра Вълева. При мъжете в турнира по фитнес победител е Николай Иванов, на второ място се класира Крум Калински и третото място е за Александър Пеков. Медалите връчи председателят на Студентски съвет при УНСС Ангел Стойков.

Доц. д-р Иван Стоилов, ръководител на катедра „Физическо възпитание и спорт“ връчи призовете на победителите по спортно катерене. Победител при жените с време 23 секунди и 4 стотни е Катрин Корсачка, на второ място с време от 29 секунди и 6 стотни се класира Йоана Бояджиева, на трето място с време 29 секунди и 9 стотни се класира Селин Зекки.

При мъжете на първо място е Николай  Иванов с време от 14 секунди и 3 стотни, на второ – Ангел Балашев с време 18 секунди и 1 стотна и на трето – Михаил Ангелов с време 18 секунди и 7 стотни.

Даниел Парушев връчи медалите на призьорите в плуването. Победител при жените е Мария Лилкова, на второ място – Киара Стоянова, третото зае Маргарита Гуркова. При мъжете на първо място се класира Атанас Христов, на второ завърши Алекс Кондов и на трето – Християн Арабаджиев.

Проф. д-р Цветана Стоянова и проф. д-р Спас Ставрев, преподавател в катедра „Физическо възпитание и спорт“, връчиха медалите на победителите по баскетбол. В този спорт бяха дадени и две индивидуални награди и те са за най-добър състезател на турнира при жените – Патриция Балова от отбор „Мацинките 2“ и най-добър състезател на турнира при мъжете – Николай Нинов от отбор „Дерманските тарикати“. Победител при жените в турнира по баскетбол е отборът на „Мацинките 1“. Те получиха и парична награда в размер на 1200 лв. На второ място се класира отборът на „Мацинките 2“, като те получиха парична награда в размер на 800 лв. В турнира по баскетбол при мъжете на първо място е отборът „Дерманските тарикати“. Те получиха и парична награда в размер на 1200 лв. На второ място се класира отбор Нитрос, взеха и парична награда в размер на 800 лв. и трети са отбор Берлин, като те получиха парична награда от 400 лв.

Най-дълго очаквания момент беше награждаването на футболните отбори. Наградите на победителите връчиха проф. д-р Димитър Димитров, доц. д-р Иван Стоилов и Ангел Стойков. Преди отборното класиране първо ще бъдат връчени индивидуалните отличия на играчите в категориите „Най-добър вратар на турнира“ и „Най-добър състезател на турнира“. “Най-добър вратар на турнира“ спечели Мирослав Тасев от отбора на „Опълченците на 33“. “Най–добър състезател на турнира“ е Давид Димитров от отбора на „Едни студенти“.

Най-добрите три отбора от Футболен турнир УНСС 2023: шампион тази година е отборът на „Едни студенти“. Те получават отборна награда в размер на 2 400 лв. На второ място е отборът на „Опълченците на 33“, получават отборна награда в размер на 1 600 лв. и трети са отборът на „Четниците“, като те получават отборна награда от 800 лв.

Снимки на наградените можете да видите във фотогалерията.

Сайтът се поддържа от администратора на Студентски съвет при УНСС