Онлайн дискусия представи предимствата на емоционална интелигентност в бизнес развитието

Проектът „Trainings UNWE”, който Студентският съвет организира за пореден път, даде възможност на студентите да чуят съвети на професионални „трейнъри“ за своето бъдещо кариерно развитие.

Онлайн-дискусията на тема „Емоционална интелигентност“ се проведе в платформата Microsoft teams на УНСС. Тя бе открита от зам.-ректора по институционално и бизнес сътрудничество и студентски политики проф. д-р Цветана Стоянова и от председателя на Студентския съвет Ангел Стойков (на снимките долу).

Гост-лектори на събитието бяха Васил Чакърдъков и Емил Цветков, директори по продажби и регионално развитие в американската компания „Southwestern Advantage“ и едни от най-успешните й експерти по продажби.

Емил Цветков и Васил Чакърдъков

Те запознаха студените със същността на емоционалната интелигентност, като акцентираха върху нейните предимства, сфери на приложение и начините, по които може  да донесе успех на работното място.

„Емоционалната интелигентност е по-добър показател за успех на работното място и се използва за идентифициране и отличаване на хора, които са лидери и добри отборни играчи в компанията“, разказа Васил Чакърдъков.

„Едно от предимствата на притежателите на висока емоционална интелигентност е, че по-лесно създават и поддържат междуличностни взаимоотношения и по-добре се вписват в групови дейности“, допълни Емил Цветков.

Целта на семинара беше да запознае студентите с един по-цялостен и задълбочен подход към темата за професионално реализиране с акцент на самоанализа, изготвянето на добри социални мрежи и мотивацията за развитие.

Отговорите на тези и още въпроси, както и целия уебинар, можете да видите във видеото:

Сайтът се поддържа от администратора на Студентски съвет при УНСС