Екоинициативата „Да изчистим студентски град заедно“ обедини студенти от УНСС в една добра кауза

Със старта на новата учебна година стартира и традиционната екоинициатива  „Да изчистим Студентски град заедно“, организирана от Студентския съвет на УНСС.

Организаторите имат амбицията да насърчат студентите към по-отговорно отношение към природата и опазването на околната среда.

В инициативата се включиха неговите членове и студенти, които с общи усилия събраха отпадъците от зелените площи, площадките и алеите около дванадесетте блока на университета.

Участниците в инициативата, споделиха, че за да ни е чисто, имаме две възможности – да го направим сами или да се оплакваме, докато чакаме друг да го направи, но рискуваме да бъдем затрупани с боклуци.

Студентите потвърдиха на практика, че опазването на околната среда е неизменна част от културата на един човек. Те активно се включиха в почистването на междублоковите пространства с желанието да направят мястото, където живеят, по-добро както за тях, така и за околните.

Миналата година Студентският съвет стартира кампанията  “Дари капачка – спаси дете” и постави 6 метални кръга в част от блоковете на университета.

Днес кампанията продължава с поставянето на още 6 конструкции в блоковете на УНСС – 9, 23а, 23б, 36б, 38, 40. В тях студентите ще могат да събират пластмасови капачки в подкрепа на кампанията, която цели закупуване на кувьози за недоносени бебета.

Сайтът се поддържа от администратора на Студентски съвет при УНСС