МИФ 2022. Ден 3. Меморандум с Фондовата борса и лекция на нейния директор доц. д-р Маню Моравенов

Доц. д-р Маню Моравенов, изпълнителен директор на Българската фондова борса, изнесе в УНСС публична лекция на тема „Перспективи и предизвикателства пред Българската фондова борса“. Така продължи третият ден от Младежкия икономически форум (МИФ) 2022, организиран от Студентския съвет на университета.

Форумът откри г-н Ангел Стойков – председател на Студенстки съвет при УНСС: „В тези динамични и трудни времена на инфлация, с много разговори, свързани с Еврозоната, сме изправени пред предизвикателства. Затова съм сигурен, че доц. Моравенов е най-подходящият лектор за тази тема“.

Г-н Даниел Парушев – председател на Националното представителство на Студентските съвети в Република България поздрави присъстващите на третия ден на форума, като ги поздрави, че посещават подобни събития извън редовните им занятия, което е от изключителна важност за обогатяването и развитието им занапред.

„Надявам се да ни съдействате да срещаме нашите студенти с хора от практиката, защото това ще заздрави връзката бизнес-образование и ще обогати знанията на нашите студенти“, изтъкна ректорът на УНСС.

„Аз съм възпитаник на УНСС, завършил съм „Икономическа информатика“. Преди 27 г. нямах никаква идея, че ще се занимавам с финанси и капиталови пазари. Мислех си, че ще стана ай ти мениджър в някоя фирма и ще се занимавам с база данни“, каза доц. Моравенов на студентите. По време на лекцията той им разясни какво представлява една съвременна фондова борса, как функционира и какви инициативи има.

В Почетната книга на Студентския съвет доц. Моравенов написа: „Бъдете смели и следвайте мечтите си! Пътят към успеха е в смелостта да предизвикваме границите си! Никога не губете детското в себе си!“

Преди събитието доц. Моравенов и ректорът на УНСС проф. д-р Димитър Димитров подписаха споразумение за сътрудничество.

Сайтът се поддържа от администратора на Студентски съвет при УНСС